Pasaules kausa izcīņā basketbolā svētdien triumfēja ASV basketbola izlase, kas finālā ar rezultātu 129:92 sagrāva Serbijas valstsvienību. Tas ASV izlasei ir piektais pasaules čempionu tituls.

ASV izlasē rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Kairijs Īrvings, bet 23 punktus pievienoja Džeimss Hārdens. Astoņi ASV spēlētāji guva vismaz desmit punktus. Tikmēr Serbijas izlasē Nemanja Bjeļica un Nikola Kaliničs guva 18 punktus.

Mača sākums abu komandu izpildījumā bija līdzīgs, bet tad Serbijai izdevās izvirzīties vadībā ar . Tas ASV izlasei nepatika, un viņi uzreiz metās atspēlēties. Īrvings uzņēmās iniciatīvu, pirmajā ceturtdaļā gūstot 15 punktus. Amerikāņi pirmās ceturtdaļas noslēgumā laukumā dominēja un bija vadībā ar 35:21. Serbija puslaika turpinājumā nespēja atrast pretargumentus pret ASV uzbrukumu – 67:41.

Serbija otro puslaiku sāka apņēmīgi, taču tas neļāva strauji samazināt deficītu. ASV turpināja pārliecinoši darboties laukumā, un spēles uzvarētājs bija zināms krietni pirms pamatlaika beigām. Mača gala rezultāts 129:92.

Īrvings tika atzīts par Pasaules kausa turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tāpat tika paziņots arī turnīra simboliskais piecinieks, kurā iekļāva serbu Milošu Teodosiču, Īrvingu, francūzi Nikolā Batūmu, spāni Pau Gasolu un amerikāni Kenetu Farīdu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!