Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā ATP vienspēļu rangu tabulā zaudējis vienu pozīciju un atkritis uz 99.vietu, taču saglabājis vietu labāko sportistu simtniekā.

Gulbja rēķinā ir 529 ranga punkti.

Iepriekšējā nedēļā latvietis nespēja pārvarēt Sanhosē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pamatsacensību pirmo kārtu, ar rezultātu 5-7, 4-6 piekāpjoties Argentīnas sportistam Leonardo Maijeram.

Savukārt šonedēļ Gulbis otrdien sāks dalību Memfisas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar amerikāni Robertu Kendriku.

Jaunākajā pasaules ranga tabulā 388. vietā atrodas Andis Juška, kurš pakāpies pa 25 vietām, 574.pozīciju ieņem Adrians Žguns, kurš noslīdējis par 14 vietām, savukārt 763.vietā ir Deniss Pavlovs - viņam nedēļas laikā kāpums pa deviņām vietām.

Rangā atrodas arī četras pozīcijas zaudējušais Kārlis Lejnieks, kurš atkritis uz 1124.vietu un Oskars Vaskis, kurš pakāpies pa septiņām vietām un ieņem 1488.vietu.

Vienspēļu ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena izmaiņa. Uz trešo vietu pacēlies spānis Rafaels Nadals, pozīciju zemāk nobīdot britu Endiju Mareju. Līderpozīciju joprojām saglabā šveicietis Rodžers Federers, bet otrais ir serbs Novaks Džokovičs.

Piektajā vietā atrodas argentīnietis Huans Martins del Potro, sestais ir krievs Nikolajs Davidenko, septītais, kā jau minēts, ir amerikānis Rodiks, bet vēl pirmajā desmitniekā ierindojas zviedrs Robins Sēderlings, francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga un horvāts Marins Ciličs.

Dubultspēļu rangā divas pozīcijas atguvis Ernests Gulbis, kurš tagad atrodas 138.vietā, savukārt par 11 vietām nedēļas laikā pacēlies Andis Juška, kurš ieņem 179.vietu. Deniss Pavlovs pacēlies no 235. uz 231.vietu.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis atrodas 1218.vietā, Artūrs Kazijevs 1232. pozīcijā, bet Adrians Žguns - 1333.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!