23. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls "Rīgas Ritmi" šogad norisināsies no 5. līdz 8. jūlijam, informē festivāla rīkotāji. Rīgā ieradīsies Kubas, Šveices, Mozambikas, Spānijas, Francijas, Dānijas un Apvienotās Karalistes mākslinieki, bet centrālais notikums būs maestro Raimonda Paula simfodžeza programmas "Dziesmas bez vārdiem" pirmatskaņojums kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga".

Lielākie festivāla koncerti notiks Rīgas Doma dārzā, kur 6. jūlijā uzstāsies kubiešu džeza jaunās zelta paaudzes pārstāve, dziedātāja un vijolniece Jiliana Kanjisaresa (Yilian Cañizares) ar "Resilience Trio", bet vakara otrajā daļā – harismātiskais franču blūza dziedātājs, ģitārists un mutes harmoniku spēles meistars Šarls Pasi (Charles Pasi) ar grupu. Savukārt 7. jūlijā uzstāsies dāņu flamenko ģitārspēles virtuozs Džeikobs Gurēvičs (Jacob Gurevitsch) ar trio, bet otrajā daļā – Raimonda Paula trio kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Programmas "Dziesmas bez vārdiem" skaņdarbi ir jauni, britu komponista Kaluma Au (Callum Au) radīti aranžējumi labi zināmām Raimonda Paula melodijām, kas šādi būs ieguvušas jaunu elpu un, pateicoties iespaidīgajam mūziķu sastāvam, arī skanisko vērienu. 7. jūlijā tiks izdota arī vinila plate, kuras ieraksts tapis Latvijas Radio 1. studijā.

6. un 7. jūlijā Latvijas Radio 1. studijā notiks arī festivāla galveno viesmākslinieku pasniegtās bezmaksas meistarklases.

Festivāla biļetes jau pieejamas "Biļešu Paradīzē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!