Pagājušā gada nogalē darbu sākušajam Komēdijas teātrim trešdien paredzēta jauna pirmizrāde - Leldes Stumbres "Persijs Dievišķīgais", informēja teātris.
Izrādes režisors ir Hermanis Paukšs. Viens no jaunā teātra mērķiem ir atbalstīt mūsdienu oriģināldramaturģiju, tāpēc iestudēšanai izvēlēta viena no jaunākajām latviešu lugām "Persijs Dievišķīgais".

Luga vēsta par gleznotāju Persiju, kuram, pēc pašas autores teiktā, "trūkst galvenā - talanta", tāpēc viņam pēc negaidīta pasūtījuma saņemšanas jādomā, kā to izpildīt.

Paukšs uzskata, ka šī luga ir viena no dramaturģes radošajām virsotnēm. "Filigrāni savītas psihoanalītiski atkailinātas personiskās attiecības starp visiem tēliem vienlaikus veido precīzus mūsu laika sociālo attiecību modeļus, organiski saplūstot dziļi psiholoģiskajam ar arhetipiski un tipiski vispārināto, no romantiskas lirikas līdz pat galēji komiskajam un groteskajam," norāda režisors.

Komēdijas teātris ir dibināts 2001.gada 20.augustā. Tas ir projektu tipa teātris, proti, katra izrāde ir neatkarīgs projekts. Teātris nav piesaistīts konkrētai ēkai, izrādes tiek rādītas, īrējot profesionālu teātru skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!