Rīgas domei un Stopiņu pagasta pašvaldībai piederošās SIA "Getliņi 2" iecirkņa priekšnieka dzīvesvietā policija uzgājusi vairāk nekā četrus kilogramus trotila, dažādus ieročus un lielu daudzumu munīcijas.
Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Inguna Gaile informēja, ka viss šis arsenāls atrasts, veicot kratīšanu krimināllietā, kas tika ierosināta par pašvaldības uzņēmumā konstatētajiem nelikumīgajiem spirta un alkohola krājumiem.

Vakar Rīgas rajona policijas pārvaldes darbinieki veikuši kratīšanas pie "Getliņi 2" darbiniekiem, tajā skaitā pie SIA direktora un uzņēmuma juridiskajā adresē. Kratīšanu laikā atrasti un atsavināti kopumā apmēram 250 litri dažāda veida nemarķēta alkohola, kas pildīts dažāda tilpuma pudelēs.

Taču negaidīts atradums policijai bijis uzņēmuma iecirkņa priekšnieka dzīvesvietā, kur bez alkoholiskajiem dzērieniem uzieti arī 4,55 kilogrami trotila, 15 detonatori, apmēram metru gara degaukla, kopumā 3993 dažāda veida un kalibra munīcijas vienības, pielādēta bise, paštaisīts šaujamierocis, kas pielāgots šaušanai ar klusinātāju, pistole un trīs klusinātāji.

Kā LETA jau ziņoja, "Getliņi 2" darbinieki tiek turēti aizdomās par iznīcināšanai paredzēta alkohola un cigarešu nelikumīgu tirdzniecību.

Uzņēmums "Getliņi-2" dibināts 1994.gadā. Tā dibināšanas mērķis bija Stopiņu pagasta atkritumu poligona apsaimniekošana, taču pēc šo funkciju nodošanas SIA "Getliņi EKO" uzņēmums savus pakalpojumus sniedz tikai Stopiņu pagasta teritorijā ārpus atkritumu poligona. Rīgas domei pieder 49% "Getliņi-2" daļu, pagastam - 51%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!