Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Aptuveni stundu ilgs brauciens no Rīgas, pagrieziens no Jūrmalas apvedceļa uz Pavasariem, un jau pēc brīža mēs esam meža masīvā, kuru nosacīti no vienas puses norobežo Lielupe, no citām – Ventspils un Liepājas šosejas. Šajā mežā 1. novembrī pazuda Anna Jansone, turpat uz meža ceļa likumsargi nākamajā dienā atrada Annas iznomāto auto, kurā gulēja mirusi viņas meita Luīze. Anna vēl arvien nav atrasta, un viņas vīrs Juris joprojām vairākas reizes nedēļā dodas mežā meklēt savu sievu. Cik reižu jau šeit ir bijis, Juris nemaz precīzi nezina, noteikti vairāk nekā 50. "Es vienkārši gribu noskaidrot, vai viņa te ir vai nav," vienkārši un lakoniski portālam "Delfi" saka Juris.

Juri mēs satiekam divu meža ceļu krustojumā pie vientuļas mājiņas, kuras pagalmā vīd bišu stropi. Mums pievienojas arī Jura paziņa Armands, kurš uz šejieni meklēšanas darbos brauc jau septīto reizi. Juris uzvelk augstus makšķernieku zābakus, lai varētu izbrist caur mitrākām vietām, un viedtālrunī skatās, kuru meža kvadrantu šodien varētu pārbaudīt.

Uzreiz ir skaidrs, ka Annas meklēšana nav bezmērķīga klimšana pa mežu. Jurim ir sistēma, katrs gājiens mežā tiek izsekots GPS aplikācijā, un pēc tam var redzēt, kur katrs meklētājs ir gājis. Arī mums Juris lūdz telefonā instalēt aplikāciju, lai pēc tam būtu skaidrs, kādus meža sektorus esam izgājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!