Foto: LETA
Pēc meteorologu prognozēm piektdien turpināsies snigšana, tāpēc, lai atvieglotu satiksmi un ielu tīrīšanas tehnikas darbu, piektdien autovadītāji, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sabiedrisko transportu Rīgā varēs izmantot bez maksas, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī tehniskās pases, kuras izsniegtas, piemēram, uz juridisko personu vārda, tās var izmantot arī citi ģimenes locekļi. Tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Savukārt Latvijas Valsts ceļi informē, ka ceturtdien, visas dienas garumā snieg, līdz ar to braukšana pa valsts ceļiem ir apgrūtināta visā valsts teritorijā.

Pēcpusdienā gaisa temperatūra ir no -1 grāda Liepājā, līdz -6 grādiem Rēzeknē.

Ņemot vērā intensīvo snigšanu visas dienas garumā, braukšana pa valsts ceļiem saglabājas apgrūtināta. Ceļi tiek tīrīti nepārtrauktā režīmā, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu atbrīvot no sniega pilnībā nav iespējams. Ceļi ir sniegoti un slideni.

Meteorologi informē, ka arī piektdien varētu saglabāties līdzīgi laikapstākļi, līdz ar to, jārēķinās arī ar līdzīgiem braukšanas apstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!