Foto: F64
"Jelgava" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpili".

Vienīgos vārtus šajā mačā iesita Aivars Emsis.

Spēles ievadā liels pārsvars piederēja Jelgavas komandai, bet vārtu gūšanas iespēju nebija daudz. Pirmā puslaika izskaņā gan lieliska iespēja atklāt rezultātu pēc sitiena no gaisa bija mājinieku pussargam Dāvim Indrānam, tomēr bumba atsitās pret vārtu stabu. Pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrā puslaika ievadā virslīgas rezultatīvākais futbolists Vugars Askerovs bija tuvu tam, lai "Daugavpili" izvirzītu vadībā.

Pāris reizes viesiem no Latgales izdevās saasināt situāciju pie jelgavnieku vārtiem, taču rezultātu atklāja tieši mājinieki, kad 72.minūtē no aptuveni 20 metru distances precīzi sita Emsis. Cīņas turpinājumā iniciatīva pārgāja "Daugavpils" pusē, bet izveidot reālas vārtu gūšanas iespējas viesiem tā arī neizdevās.

"Jelgava" pirms sestdienas mača pirmajās sešās spēlēs svinēja divas uzvaras un cieta četrus zaudējumus, visiem dueļiem noslēdzoties ar vienu vārtu starpību. Iepriekšējā kārtā jelgavnieki cīnījās bezvārtu neizšķirti ar Valmieras futbolistiem.

Savukārt "Daugavpils" sezonu sākusi veiksmīgi, iepriekšējās divās kārtās uzvarot "Liepāju" (3:2) un "Spartaku" (4:1). Daugavpiliešu neapšaubāmais līderis ir pieredzējušais uzbrucējs Askerovs, kurš šosezon laukumā bijis piecās no septiņām cīņām un guvis piecus vārtus, kas virslīgas bombardieru sarakstā dod pirmo vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) viesos ar 4:1 pieveica "Metta" komandu.

Šīs kārtas noslēgumā svētdien čempione "Riga" viesosies pie Jūrmalas "Spartaka", bet Kurzemes derbijā "Ventspils" uzņems "Liepāju". Devīto kārtu izlaiž turnīra līdere RFS, kas jau noslēgusi pirmo apli.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 15 punktiem septiņās cīņās seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņās cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 11 punktiem septiņās spēlēs ieņem "Ventspils", kamēr desmit punktus iekrājušas "Jelgava" un "Daugavpils", bet pirmajam sešiniekam ar sešiem punktiem seko "Liepāja", "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!