"Arēnā Rīga" 12.maijā notiks pasaules slavenā krievu baritona Dmitrija Hvorostovska koncerts, portālam "Delfi" pavēstīja koncerta organizatori no "ART Forte".

Dmitrijs Hvorostovskis koncertā piedāvās klausītājiem programmu "Ar mīlestību no Krievijas...", kura ar lieliem panākumiem tika atskaņota daudzās Krievijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Francijas, Kanādas, ASV un Meksikas pilsētās.

Dmitrijs Hvorostovskis kļuvis par pirmo operas solistu, kas uzstājies ar solokoncertu Maskavas Sarkanajā laukumā. Šis koncerts tika demonstrēts vairāk nekā 25 valstu televīzijās.

Koncerta pirmajā daļā skanēs krievu komponistu operu ārijas, tautasdziesmas un romances. Koncerta otrajā daļā tiks izpildītas vispopulārākās padomju komponistu dziesmas un kara laika dziesmas.

Koncertā piedalīsies Krievijas valsts akadēmiskais kamerorķestris Konstantīna Orbeļana vadībā un Kora mākslas Akadēmijas koris Alekseja Petrova vadībā.

Dmitrijs Hvorostovskis (1962) - KPFSR Tautas mākslinieks (1995), KF nopelniem bagātais skatuves mākslinieks (1990), KF Valsts prēmijas laureāts mūzikā (1991), viens no pieprasītākajiem baritoniem pasaulē. 2008.gada 6.decembrī Dmitrijs Hvorostovskis tika nominēts prestižajai "Grammy" mūzikas balvai.

Krievijas valsts akadēmiskais kamerorķestris Konstantīna Orbeļana vadībā šobrīd ir viens no labākajiem pasaules kamerorķestriem. Katru gadu orķestris sniedz vairāk kā 140 koncertus, no kuriem vairāk kā 80 uz pašām prestižākajām skatuvēm pasaulē.

Koncerta sākums 20.00. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!