Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres", kurā visu savu NHL karjeru spēlējis Zemgus Girgensons, pēc kārtējās neveiksmīgās sezonas atlaidis galveno treneri Donu Granato.

"Sabres" jau 13. sezonu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, bet Girgensons Bufalo komandas sastāvā savu 11. sezonu noslēdza ar astoņiem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm 63 spēlēs. 14 rezultativitātes punkti sezonā viņam ir sliktākais rādītājs līdzšinējā karjerā.

Nākamajā dienā pēc sezonas noslēguma "Sabres" vadība lēmusi atbrīvot Granato, kurš komandu vadīja četras sezonas. Kopā ar Granato atbrīvots arī viņa asistents Džeisons Kristijs un video koordinators Mats Smits.

"Vēlos pateikties Donam par Bufalo pavadīto laiku un uzticību "Sabres" organizācijai. Viņš ir bijis neatņemams daudzu mūsu spēlētāju attīstībā un neapšaubāmi ir bijis īstais treneris, kas mūs noveda tur, kur esam tagad, taču es jutu, ka šobrīd ir jāvirzās citā virzienā. Es vēlos, lai esam konkurētspējīgi, un diemžēl šis mērķis nav sasniegts," teikts "Sabres" ģenerālmenedžera Kevina Adamsa paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!