Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā spēlē zaudējumu savās mājās piedzīvoja Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Našvilas "Predators".

Sērijā līdz četrām uzvarām par izteiktu favorīti tiek uzskatīta "Canucks", tomēr tagad rezultāts ir 1-1, bet nākamās divas spēles notiks jau "Predators" laukumā.

Bļugers laukumā bija 12:50 minūtes, no tām 3:19 minūtes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja tikai vienā no pieciem iemetieniem, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, jo bija laukumā savas komandas vienīgo vārtu gūšanas brīdī.

Šilovs spēles dienā tika izsaukts uz "Canucks" un bija uz komandas soliņa šajā spēlē, bet Vankūveras vārtos Keisijs Desmits atvairīja tikai 12 no 15 metieniem. "Canucks" pa pretinieku vārtiem izdarīja 16 metienus, bet "Predators" hokejisti visi kopā bloķēja vēl 30 metienus.

Desmits pirmo reizi kapitulēja jau 74. sekundē, kad precīzs bija Entonijs Beviljē, bet otrajā perioda vidū pusotras minūtes laikā Filips Forsbergs un Koltons Sisons panāca 3:0 "Predators" labā. Līdz otrajam pārtraukuma "Canucks" vienus vārtus atguva pēc Ņikitas Zadorova precīza metiena, tomēr pacīnīties par izlīdzinājumu Vankūveras hokejistiem neizdevās. Punktu "Predators" uzvarai pielika Kīfers Šervuds, nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām ripu raidot jau tukšos vārtos.

Citā mačā Floridas "Panthers" bez Uvja Balinska pieteikumā ar 3:2 papildlaikā pieveica Tampabejas "Lightning", sērijā panākot jau 2-0.

Pirmajā periodā "Panthers" panāca 2:0 pēc Sema Beneta un Vladimira Tarasenko gūtajiem vārtiem, bet otrajā trešdaļā Breidens Points un Stīvens Stemkoss panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus "Panthers" guva pagarinājuma trešajā minūtē, kad izcēlās Kārters Verhēge.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!