Foto: IIHF
Pasaules junioru hokeja čempionāta saimniece Zviedrijas U-20 vīriešu hokeja izlase piektdien Gēteborgā apakšgrupu turnīra trešajā mačā ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kanādu.

Abus vārtus zviedri guva otrajā periodā, kad izcēlās Toms Villanders un Noā Ostlunds vienādos sastāvos.

Zviedrijas izlases vārtsargs Hugo Hevelids neitralizēja 21 metienu, bet Matiss Ruso otros vārtos tika galā ar 22 raidījumiem.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Latvija ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) zaudēja Somijai.

A grupā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Zviedrija, sešus punktus guvusi Kanāda, pa trīs punktiem ir divas cīņas aizvadījušajai Vācijai un Somijai, bet Latvija ir tukšā.

Tikmēr B grupā dienas agrajā spēlē Slovākija ar 8:4 (2:1, 5:0, 1:3) pārspēja Norvēģiju.

Slovākiem pa četriem (2+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Servācs Petrovskis un Dalibors Dvorskis, bet pa trim rezultatīvām piespēlēm sakrāja Maksims Štrbāks un Filips Mešārs. Norvēģiem ar trim (2+1) punktiem izcēlās Mīkaels Brannsegs-Nīgārs.

Otrajā cīņā ASV tikai pēcspēles metienu sērijā salauza Čehijas pretestību - 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 0:0, 1:0).

Uzvaru nesošo metienu realizēja Īzaks Hovards, kurš ar gūtiem vārtiem izcēlās arī pamatlaikā.

Slovākiem ir deviņi punkti trīs spēlēs, ASV izcīnījusi astoņus punktus, Čehija - četrus, bet bez punktiem ir divus dueļus aizvadījusī Šveice, kā arī Norvēģija.

Četras labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, bet piektajā vietā esošā komanda aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!