Foto: Tadas Matijoska

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris pēc nedēļas nogalē notikušās vietējā čempionāta spēles neviesa skaidrību par latvieša Rolanda Šmita traumas nopietnību.

Šmits traumu guva ULEB Eirolīgas spēlē pagājušā piektdienā Minhenē, kur "Žalgiris" tikās ar "Bayern". Šmits otrās ceturtdaļas vidū pēc piezemēšanās saķēra labās kājas apakšstilbu. Latvijas basketbolists laukumu pameta tikai ar "Žalgiris" personāla palīdzību, nespējot pielikt labo kāju pie zemes, taču pēc spēles viņš bija kopā ar komandas biedriem laukuma centrā.

Svētdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) spēlē "Žalgiris" ar 97:77 pieveica "Pieno žvaigždes" komandu, bet pēc spēles Kauņas kluba galvenais treneris Andrea Trinkjēri neviesa lielāku skaidrību par latvieša savainojuma nopietnību.

"Vēl nav [skaidrības par savainojuma nopietnību]. Pilnīgi droši, ka viņš nespēlēs tuvākajās Eirolīgas spēlēs un pret "Šiauliai". Ir vajadzīgs laiks. Viņš smagi pagrieza potīti," sacīja Trinkjēri.

"Žalgiris" otrdien tiksies ar Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadīto Boloņas "Virtus", kurā spēlē arī Rihards Lomažs. Pēc tam ceturtdien "Žalgiris" spēlēs pret "Baskonia", bet svētdien LKL spēlē tiksies ar "Šiauliai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!