Foto: LETA

Latvijas un Baltijas čempiones "TTT Rīga" basketbolistes svētdien svinēja graujošu uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) sezonas pirmajā spēlē.

Rīdzinieces viesos ar rezultātu 105: 46 (28:12, 31:12, 23:11, 23:11) sagrāva "Daugavpils Universitātes" (DU) komandu.

Viešņām laukumā devās un punktus guva visas 11 spēlētājas. Gabija Meškonīte bija rezultatīvākā ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām, Evelīna Otto pievienoja 15+9, Margo Klavo - 12+7, tāpat 12 punktus guva Luīze Sila.

Mājiniecēm pusi no komandas punktiem jeb 23 guva poliete Kinga Piedela.

Pārējās Latvijas komandas pirmos mačus BSBL aizvadīs nākamajā nedēļā.

Latviju jaunajā BSBL sezonā pārstāvēs "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet no Lietuvas komandām turnīrā startēs Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs. Pirmās vietas ieguvēja kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7. vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!