Foto: FIBA

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" nolīgusi amerikāņu saspēles vadītāju Pīdžeju Paipsu, kurš pirms tam rezultatīvi spēlēja Čehijā, paziņojis klubs.

Šo sezonu 24 gadus vecais saspēles vadītājs gan iesāka Polijas komandā Varšavas "Legia". Tur viņš FIBA Eiropas kausā vidēji spēlē guva 11,9 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, savukārt Polijas basketbola līgā Paipss caurmērā guva 8,5 punktus un veica 2,7 rezultatīvas piespēles.

Savu karjeru Eiropā pagājušajā sezonā Paipss sāka Prāgas USK komandā Čehijā, kur ar 20,3 vidēji spēlē gūtiem punktiem bija regulārās sezonas ceturtais rezultatīvākais basketbolists. Čehijas līgā viņam vidēji spēlē arī 3,8 atlēkušās bumbas un 3,4 rezultatīvas piespēles.

"VEF Rīga" ir noslēgusi sezonu FIBA Čempionu līgā, tāpēc komandu atstājuši vairāki ārzemju basketbolisti - Aleksandrs Madsens, Brendans Adamss un Aizeja Pinjeiro. Sezonas turpinājumā rīdzinieki cīnīsies par tituliem Latvijas-Igaunijas līgā un vietējā čempionātā.

Savukārt "Ogre" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas turnīram pieteikusi aizsargu Andri Misteru.

Gada sākumā šķīrās 31 gadu vecā Mistera un Lietuvas Basketbola līgas (LKL) jaunpienācējas Mažeiķu "M Basket - Delamode" ceļi. Misters šosezon devās laukumā 14 LKL mačos, kuros spēlēja vidēji 15 minūtes, guva 4,9 punktus un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējo sezonu Misters pavadīja Rumānijas komandā Ploješti "Petrolul" un 31 spēlē latvietis vidēji izcēlās ar 11,4 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,6 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms tam pievienošanās "Petrolul" viņš spēlēja Igaunijas komandā "Parnu Sadam", kurai palīdzēja uzvarēt vietējā čempionātā, latvietim tiekot atzītam par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pirms došanās uz Igauniju Misters divas sezonas pavadīja Spānijas pēc spēka otrās līgas jeb "Leb Oro" komandā "Melilla", bet vēl pirms tam tikpat daudz spēlēja Latvijas komandā "VEF Rīga", ar kuru kļuva par Latvijas čempionu.

Ogrēnieši LIBL izcīnījuši deviņas uzvaras 18 spēlēs un turnīra tabulā ierindojas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!