Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" pievienojies 30 gadus vecais uzbrucējs no ASV Gregs Vitingtons, vēsta komanda.

Šajā sezonā 205 cm garais un 96 kg smagais Vitingtons iepriekš spēlēja Anžeja Pasečņika pārstāvētajā "Zunder Palencia" komandā Spānijas ACB līgā, kur viņam vidēji spēlē 5,3 punkti un 4,1 atlēkusī bumba.

Iepriekšējā sezonā Vitingtons pārstāvēja Izraēlas līgas komandu "Hapoel Beer Sheva", kur caurmērā guva 11,6 punktus un izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas.

2020./2021. gada sezonā Vitingtons četrās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs devās laukumā Denveras "Nuggets" sastāvā.

2019./2020. gada sezonā Vitingtons bija viens no "Galatasaray" līderiem Turcijas basketbola līgā, kur vidēji spēlē atzīmējās ar 12,4 gūtiem punktiem, 4,9 atlēkušajām bumbām un 1,6 rezultatīvām piespēlēm.

Savas karjeras laikā Vitingtons 2019. gadā "Gilboa Galil" sastāvā bijis Izraēlas līgas labākais cīnītājs zem groziem ar 9,6 atlēkušajām bumbām.

Pēc tam, kad "VEF Rīga" noslēdza dalību Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā komandu pameta soms Aleksandrs Madsens, Brendans Adamss un Aizeja Pinjeiro. Viņiem līgumā bija iekļauts punkts, ka var doties uz citu komandu, kad Rīgas klubam noslēdzās starptautisko spēļu sezona.

No sastāvā palikušajiem spēlētājiem šāds līgums ir arī Arnaldo Toro Barea. Savukārt Adamsam līgums bija līdz sezonas beigām, tomēr Rīgas komanda nelika šķēršļus viņa aizbraukšanai.

Janvārī "VEF Rīga" sastāvam pievienojās cits amerikānis Pīdžejs Paipss, kurš pirms tam rezultatīvi spēlēja Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!