Foto: DELFI Aculiecinieks

Jau sešpadsmito reizi jūlija pēdējā nedēļas nogalē, Kurzemes mazpilsēta Sabile uz četrām dienām ikvienu pilsētas apmeklētāju ieraus košu svētku virpulī, kad no 24. līdz 27. jūlijam norisināsies par tradīciju kļuvušie Sabiles Vīna svētki.

Četru dienu garumā šeit valdīs prieka un humora pilna gaisotne. Svētki sāksies jau ceturtdien ar kolhoznieku draudzības festivālu. "Gurķotavā" varēs baudīt vietējo mājsaimnieču gardos marinējumus un vakara pusē īstā kolhoznieku gaumē kopā ar grupu "Sandra".

Piektdienas pēcpusdienā neiztikt arī bez dažādām sportiskām aktivitātēm. "Lasītavā" tikšanos aicinās Dace Judina. Vakarā muzikāls pikniks pilskalnā kopā ar grupu "Carnival Youth", bet jau vēlāk "kinotava" ar īpašu filmu – "Spītnieces savaldīšana".

Svētku notikumiem visbagātākā diena būs sestdiena, kad mazajās Sabiles ieliņās sapulcēsies cilvēki no malu malām. Neiztrūkstošais vīna tirdziņš, "Vīnotava", "Vīngliemežotava" - gliemežu šovs, "Ielotava" – Ielu muzikantu izrādīšanās, "Putotava" – nošļūciens pa vīna putām, kā arī teatralizētais gājiens "Kūka ar odziņu", katram būs ko izvēlēties. Dažādi pasākumi plānoti līdz pat vakaram. Ballē lustes kopā ar grupām "Jūrkant" un "Pūres muzikanti". Svētku noslēgums gaidāms svētdien, kad koncertu sniegs Žoržs Siksna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!