Foto: Shutterstock
Daudzās ģimenēs Lieldienu pashas gatavošana ir neatņemamam svētku sastāvdaļa. Biezpiena kārums, ko var papildināt ar riekstiem, žāvētiem augļiem un citiem gardumiem. Tā kā pashas gatavošana aizņem vairākas dienas, jāsāk to darīt laikus. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās piecas pashas receptes, ko vari pagatavot svētku galdam.

Senākajās receptēs pasha sastāv no biezpiena, cukura, vaniļas cukura, olu dzeltenuma, sviesta un putukrējuma. Taču ar laiku, dažādojoties recepšu klāstam, pashā parādījušās mandeles, žāvētie augļi, sukādes, citrusaugļu miziņa, pat marmelādes gabaliņi un šokolāde. Tāpēc katrs var izvēlēties recepti pēc savas gaumes.

Vienkāršā Lieldienu pasha

Foto: DELFI

Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.

Lasīt vairāk

Pasha ar rozīnēm, aprikozēm un marmelādi

Foto: Shutterstock

Gards svētku galda papildinājums pēc gavēņa.

Lasīt vairāk

Īstā Lieldienu pasha

Foto: Shutterstock

Svarīga Lieldienu galda sastāvdaļa ir pasha. Tāpēc receptē noskaidrosiet, kā gatavo īsto Lieldienu pashu.

Lasīt vairāk

Lieldienu gardums no biezpiena – pasha

Foto: Shutterstock

Lieldienu gardums no biezpiena, kas der arī citiem svētkiem.

Lasīt vairāk

Nevārītā pasha ar kakao un rozīnēm

Foto: Shutterstock

Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!