Foto: Publicitātes foto
Lāzers jau sen tiek lietots ne tikai estētiskajā medicīnā, bet arī ķirurģijā dažādu slimību ārstēšanā. Īpašu nozīmi tas ir ieguvis kāju vēnu ārstēšanā. Moderno jaunākās paaudzes lāzeru (1470 nm) galvenā priekšrocība ir mazais audu traumatisms.

Turklāt lāzertehnoloģija nodrošina, ka lāzervadu var izmantot tikai vienai operācijai. Tagad šo metodi sāk izmantot arī plastiskās ķirurģijas nozarē, lai likvidētu liekos tauku nogulsnējumus. Tā kā gan lāzerlipolīzei (lāzera liposakcijai), gan vēnu operācijām izmanto vienu lāzervadu, kāju vēnu lāzeroperācijas iespējams apvienot ar šo plastisko operāciju. Vienas operācijas laikā veicot arī gurnu un kāju formas korekciju, tiek ietaupīts laiks un līdzekļi. Tomēr tā nav svara samazināšanas metode, lāzerlipolīzi pielieto ķermeņa formas korekcijai.

Foto galerija

Lāzera lipolīze ir jaunākā un saudzīgākā metode sejas un ķermeņa korekcijā, lieko taukaudu mazināšanā atsevišķākās vietās, kur nav bijusi efektīva diēta vai fiziskās aktivitātes. Ar lāzeroperācijas palīdzību var likvidēt liekos tauku nogulsnējumus zoda apvidū, gurnos, augšstilbos, uz vēdera, rokām, kā arī citās ķermeņa zonās. Atšķirībā no klasiskās liposakcijas (tauku atsūkšanas) lāzerlipolīzi veic vietējā anestēzijā, līdz ar to tā ir drošāka pacientam. To veic arī ambulatori un pēc operācijas nav nepieciešamība uzturēties stacionārā. Lāzerlipolīze ir arī mazāk traumatiska, pēc šīm operācijām ir mazāks komplikāciju risks, līdz minimumam tiek mazināti sāpju simptomi pēc operācijas un nodrošināta straujāka atveseļošanās. Lāzerlipolīze ir efektīvāka par klasisko tauku atsūkšanu, jo lāzers iedarbojas arī uz kolagēnu, savelkot un nostiprinot zemādas slāni. Turklāt vietās, kur ir nelieli tauki nogulsnējumi, nav nepieciešamība taukus atsūkt- lāzerenerģija tos saārda, tauki kļūst dzīvot nespējīgi un paši izvadās no organisma.

Lāzerlipolīzi veic plastikas ķirurgs Andrejs Kremņevs un sertificēts ķirurgs, asinsvadu ķirurgs Ints Ūdris Veselības centra 4 Estētiskās Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā Skanstes ielā 13/5, Rīgā, tālr. 67847102, www.edk.lv

Raksts tapis sadarbībā ar "Veselības centru 4" tematiskās nedēļas "Veselas kājas!" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!