Foto: Saeimas administrācija

Situācijā, kad sēdes vadītāja rīkojumi netiek izpildīti, nepieciešams stiprināt parlamenta iekšējo drošību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Saeimas Prezidijs strādā pie tā, kādā veidā situāciju varētu pilnveidot, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Kā vienu no konstatētajām problēmām Mūrniece minēja to, ka iepriekšējā Prezidija laikā pieņemtie konceptuālie lēmumi par rīcību drošības jomā netiek "virzīti uz priekšu" un īstenoti.

Jau ziņots, ka 16.aprīlī plānotā Saeimas sēde uz nedēļu tika atlikta, jo deputāts Dainis Liepiņš (LRA) neņēma vērā sēdes vadītājas Mūrnieces norādījumus un vairākkārtīgi atteicās pamest Saeimas sēžu zāli.

Kā skaidro Saeimas Juridiskajā birojā, deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums, paredz Saeimas Kārtības rullis, nformēja Saeimas Preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!