Šonedēļ "Delfi TV ar Jāni Domburu" uz jautājumiem par savu uzņēmējdarbību un aizraušanos ar mākslu atbildēja Latvijā ietekmīgo azartspēļu uzņēmumu SIA "Alfor" un "Admirāļu klubs" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Jānis Zuzāns. Atbildot uz Dombura jautājumiem, viņš rēķināja, cik miljonu viņam ienesis azartspēļu bizness un cik no šīs naudas viņš iztērējis dažādu kultūras norišu finansiālam atbalstam.

Intervijā Zuzāns atklāja, kādu Covid-19 krīzes ietekme uz azartspēļu biznesu ietekmējusi nesen atklātā mākslas centra "Zuzeum" sākotnēji iecerēto veidolu, kā arī skaidroja, kādēļ reaģējot uz pandēmijas dēļ ieviestajiem ierobežojumiem reaģējis ar paziņojumu par atbalsta samazināšanukultūras ļaudīm.

Piedāvājam noskatīties sarunas spilgtākās epizodes:

Zuzāns raksturoja, kā līdzcilvēku attieksmi pret viņu ietekmē tas, ka viņa mantiskais stāvoklis – 01:04.

Viņš arī skaidroja, kādēļ uzskata, ka "Alfor" ir sociāli atbildīgs uzņēmums un nepiekrīt uzskatam, ka azartspēļu bizness ir amorāls – 03:01 un 19:11.

Zuzāns arīdzan apgalvoja, visi darījumi, kas saistīti ar viņam piederošo uzņēmumu pamatkapitāla samazināšanu un līdzekļu izņemšanu, ir tikai "naudas plūsmu sakārtošana" un nodokļi vienmēr tiek samaksāti pilnā apmērā – 08:54.

Pazīstamais kolekcionārs skaidroja, kā nākas, ka viņa kolekcijā ir vairāk nekā 20 tūkstoši dažādu priekšmetu – 13:01.

Zuzāns atklāja, kurš ir dārgākais mākslas darbs viņa kolekcijā un kur to var aplūkot – 15:51.

"Alfor" un "Admirāļu kluba" vadītājs pamatoja, kādēļ turpina tiesāties ar galvaspilsētas pašvaldību par iecerēto spēļu zāļu slēgšanu Rīgas centrā. Tāpat viņš neslēpa, cik azartspēļu zāles pats slēdzis šogad – 23:27 un 28:40.

Zuzāns arīdzan atklāja, kad viņam bijis kārdinājums pārdot "Alfor" un cik liela summa par to savulaik piedāvāta – 30:47.

Zuzāns rēķināja, cik lielu daļu sava azartspēļu biznesa zaudēs, kad spēkā stāsies aizliegums organizēt azartspēles Rīgas vēsturiskajā centrā – 46:06.

Viņš arī nosauca laiku, kad, viņaprāt, Latvijā bija pārmēru daudz spēļu zāļu – 52:27.

"Zuzeum" veidotājs lēsa, vai nule kā atklātais mākslas centrs spēs sevi atpelnīt un skaidroja, kādi apsvērumi ņemti vērā, nosakot ieejas biļešu cenas – 01:00:35.

Viņš atklāja, kam varētu uzdāvināt kādu daļu no savas kolekcijas – 01:06:13.

Zuzāns arī atzinās, ka savā kolekcijā esošo Džefa Kūnsa darbu piegādājies viena  iemesla dēļ – 01:08:02.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!