Foto: Publicitātes foto, personiskais arhīvs

Pat ja "Instagram" un diskusiju forumos ir lasāmas lieliskas atsauksmes, redzamas iedvesmojošas pirms un pēc bildes un profesionalitātes apliecinājuma attēli, kas aizklāj sienas kā tapetes, un cena par pakalpojumu nav tik zema kā pie "kaktu meistariem" ierasts, Andželīnas Džolijas sejas ovāla vietā var nākties sadzīvot ar deformētu izskatu, un zīlēt vai nezināmais, ievadītais preparāts negatīvi neietekmēs veselību ilgtermiņā. Tā notika ar Mariju, kuras meistarei esot divas medicīniskās izglītības.

Trīs minūšu garo video Anny Minai sāk ar ievadvārdiem, ka īsumā pastāstīs, kā neērtu jautājumu dēļ ar spēka pielietošanu ir izdzīta no kabineta. Tas sākas ar audio ierakstu, ar vārdiem: "Neaiztieciet mani, vai jūs esat adekvāts?" "8. aprīlī, 2024. gadā, mana draudzene izlēma doties pie kosmetoloģes Olgas Korjakinas ar vēlmi pēc Džolijas zoda, bet kosmetoloģe manu draudzeni no šīs procedūras atrunāja un uzstājīgi ieteica durt botoksu un lipolītiķus. Preparātu izcelsme līdz pat šai dienai nav zināma. Draudzene piekrita, jo uzticējās speciālistam un procedūra tika veikta 12.00, bet jau 17.00 viņas seja izskatījās šādi (demonstrē foto). Uz jautājumiem – kas tas ir un vai tas ir normāli, kosmetoloģe Olga Korjakina atbildēja – jā, viss ir kārtībā, tā var būt. Un starp citu, lai noņemtu pietūkumu, manai draudzenei tikai iedots, lūk, šāds atvērts trauks ar nezināmas izcelsmes šķidrumu, bez jebkādiem norādītiem derīguma termiņiem vai izgatavošanas datumiem. Jā, un Latvijā diezin vai kas tāds ir pārdošanā."

deutche_welle_video

Stāsts tika publicēts soctīklā "TikTok", kur notikušo atstāstīja Marijas draudzene Anna jeb @annyminai. Sazinoties ar abām situācijā iesaistītajām sievietēm, saņēmām vizuālus un rakstiskus apstiprinājumus par notikušo, ko vēlāk apstiprināja arī Valsts policijā un Veselības inspekcijā. Bet – par visu pēc kārtas.

Jautājot, kādēļ cietusī piekritusi procedūrai, kas pirmkārt, nebija sākotnējais mērķis (Andželīnas Džolijas asā zoda līnija), otrkārt, atskāršot, ka "salons" ir kabinets, kas neatbilst sanitārajām prasībām (personiskā sarunā draudzene Marija ir izteikusies, ka kabinetā nav bijusi pat izlietne), blogere skaidro: "Draudzenei ir 22 gadi, un viņa, kā jau katra sieviete, grib būt vēl skaistāka un vēl labāka. Kosmetologus izvēlamies pēc atsauksmēm no pazīstamiem cilvēkiem, radiniekiem, kosmetoloģes darbus reklamē influenceri, un arī viņas "Instagram" ir pilns ar skaistiem rezultātiem. Tā arī sakrita, ka devās tieši pie Olgas Korjakinas. Tā kā draudzene nekādas injekcijas iepriekš nebija veikusi, viņa nezināja, ka ir nepieciešams prasīt izglītības diplomus un redzēt izmantojamos preparātus." Biežs vilinājuma iemesls ir "kaktu" salonos pieejamais cenu diapazons, kas šajā "salonā-kabinetā" tomēr ir bijis diezgan augsts. Par procedūru prasīti 500 eiro, bet ja kliente sniegšot labu atsauksmi un publicēs vienu, divus video stāstus sociālajos tīklos, vienošanās bijusi par 300 eiro.

Paldies, ka sazinājāties ar Dr. Korjakinu

"Delfi" neizdevās sazināties ar Korjakinu, trīs dienu laikā uz vēstulēm, ziņām "Instagram" un uz zvaniem, īsziņām uz iepriekš lietoto telefona numuru viņa vai asistents neatbildēja (kamēr automātiskais apstiprinājums tika saņemts: "Спасибо за обращение в Dr Koriakina! Чем мы можем вам помочь?" jeb “Paldies, ka sazinājāties ar Dr. Korjakinu! Kā mēs varam jums palīdzēt?”). Līdz ar to vienīgais informācijas resurss ir pašas vai citu publicētais interneta vidē. Lūk, ko noskaidrojām!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!