Foto: LETA
Pēc neliela apsīkuma gada pirmajā mēnesī šogad februārī, salīdzinot ar 2010.gada februārī, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 3,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākais pieaugums februārī bija degvielas tirdzniecībā.

Savukārt mēneša laikā – salīdzinot februāri un janvāri - pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājies par 1,5%.

Mēneša laikā pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieaudzis par 0,3%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjomi auguši par 2,2% - galvenokārt uz auto degvielas mazumtirdzniecības rēķina (par 8%).

Gada laikā lielāks apjoma palielinājums joprojām bijis nepārtikas preču grupā – par 6,1%. Bez auto degvielas nepārtikas pārdošanas apjomi palielinājušies par 10,3%. Pārtikas preču tirdzniecībā apgrozījums sarucis par 0,9 %.

Jau ziņots, ka janvārī pēc piecu mēnešu pieauguma gandrīz apsīcis mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma kāpums – šogad janvārī, salīdzinot ar 2010.gada janvāri, tas pieaudzis vien par 0,1%. Turklāt pēc divu mēnešu pieauguma atkal samazinājies pārtikas preču tirdzniecības apgrozījums.

2010.gada laikā mazumtirdzniecības apgrozījums salīdzināmās cenās sarucis par 2,2%. 2009.gadā mazumtirdzniecības apgrozījums bija sarucis par 28% un arī pērn kritums turpinājās līdz vasaras beigām, bet augustā pirmo reizi gada laikā sācies pieaugums.

Pirmo reizi gada laikā kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums sācis pieaugt 2010. gada augstā, taču pārtikas preču apgrozījums vēl bija mazāks nekā 2009.gada. Bet novembrī pirmo reizi pēdējo 12 mēnešu laikā pieaudzis ne tikai kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums, bet arī pārtikas preču apgrozījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!