Foto: Vida Press

"Arēnā Rīga" šī gada 3. oktobrī pasaules turnejas ietvaros uzstāsies rokgrupa "Thirty Seconds to Mars".

Biļetes uz koncertu tirdzniecībā būs no 26. aprīļa pulksten 10 "Biļešu servisa" tīklā. FBI un "Positivus" festivāla koncertu kluba biedri biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 24. aprīļa pulksten 10, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.

Tāpat ātrāk – no 24. aprīļa pulksten 10 – biļetes būs pieejamas arī "Delfi Plus" abonentiem. Kods būs atrodams savā "Delfi" kontā.

Kā vēsta koncerta rīkotāji no "Positivus Music", amerikāņu rokgrupa "Thirty Seconds To Mars" ir viena no mūsdienu eksplozīvākajām un veiksmīgākajām koncertapvienībām.

"Thirty Seconds To Mars" 1998. gadā Losandželosā izveidoja brāļi – Džareds Leto (Jared Leto, līdervokāls. ģitāra, bass, taustiņinstrumenti) un Šenons Leto (Shannon Leto, bungas, perkusijas), kuri kopā bija muzicējuši kopš bērnības.

Šenons Leto, mammas piekoptā hipiju dzīvesveida iedvesmots, sācis ritmiski dauzīt pa katliem un pannām, dabiskā ceļa attīstot savu sitamo instrumentu spēles talantu, kamēr Džareda pirmais mūzikas instruments bijušās salauztas klavieres. Kā pirmā albuma producentus abi brāļi pieaicināja divus ierakstu industrijas smagsvarus – kanādieti Bobu Erzinu (Bob Ezrin), kura sadarbības partneru sarakstā ir daudzi "nemirstīgie" roka klasiķi (Lū Rīds, "Pink Floyd", "Deep Purple", Eliss Kūpers, "Aerosmith", "Kiss", Pīters Geibriels) un amerikāni Braienu Vertiju (Brian Virtue), kurš strādājis ar tādām nozīmīgām rokgrupām kā "Jane's Addiction", "Audioslave", "Deftones".

2002. gadā iznākušais grupas debijas albums "30 Seconds To Mars", par kura izdošanas iespējām cīnījās vairākas ierakstu kompānijas, izpelnījās augstu kritiķu novērtējumu.

Turpmākajos vairāk nekā 20 gados, grupa sniegusi izpārdotus koncertus visā pasaulē un spēlējusi galveno mākslinieku statusā desmitiem tūkstošu fanu priekšā daudzos festivālos un izdevusi vēl piecus veiksmīgus albumus. No tiem jaunākais – "It's the End of the World but It's a Beautiful Day" – nāca klajā 2023. gada rudenī.

Kaut sākotnēji grupa nevēlējās afišēt, ka tās līderis ir pazīstams Holivudas aktieris, lai liktu runāt vispirms mūzikai, nevis ziņām par dalībnieku iepriekšējiem sasniegumiem, šis fakts, protams, ilgi nebija noslēpjams. Džareds Leto, kurš jaunībā studējis mākslu un režiju, pats veidojis arī vairākus savas grupas dziesmu videoklipus, bet arī tos nav "parakstījis" ar savu vārdu. Dziedošu aktieru ir gana daudz un pazīstamu mūziķu parādīšanās filmās arī notiek visai bieži, bet Džareds Leto līdzvērtīgi veiksmīgs ir gan aktiera, gan mūziķa karjerā. Par savām ļoti dažādājām kinolomām Džareds nominēts nozīmīgām balvām vairāk nekā simts reižu un 43 gadījumos tās arī saņēmis.

Grupa vienmēr ir uzsvērusi, ka "Thirty Seconds To Mars" nav slavenais dziedātājs, aktieris un dziesmu autors Džareds Leto ar pavadošo sastāvu, jo ne mazāk svarīgs ir viņa vecākais brālis – bundzinieks Šenons Leto. Abi ir vienīgie dalībnieki, kuri trešo gadu desmitu grupā palikuši nemainīgi, pārējie periodiski mainās.

"Thirty Seconds To Mars" par vienu no 21. gadsimta pirmās desmitgades nozīmīgākajām grupām atzinissmagās mūzikas žurnāls "Kerrang!", kas ir svarīgs ieraksts abu brāļu biogrāfijā, papildu saņemtajām balvām no visaptverošajiem globāli nozīmīgajiem mūzikas medijiem - "MTV" un britu žurnāla NME ("New Musical Express"). Līdz 2014. gadam - laikam, kad par mūzikas iegūto atzinību vēl sprieda nevis pēc ierakstu straumēšanas biežuma, bet pēc pārdoto fizisko albumu skaita, "Thirty Seconds To Mars" visā pasaulē pārdevuši vairāk nekā 15 miljonus savu albumu kopiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!