Foto: DELFI
Valmieras pašvaldības policija kontrolēs arī ūdens satiksmes drošības noteikumu ievērošanu pilsētas administratīvajā teritorijā esošajos publiskajos ūdeņos.

Jaunizveidotā Valmieras pašvaldības policija kontrolēs transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī gājēju pienākumu ievērošanu.

Ikdienas darbā pašvaldības policija kontrolēs Valmieras domes lēmumu un saistošo noteikumu, par kuru pārkāpšanu paredzēts administratīvais sods, izpildi, kā arī uzliks naudas sodus par šo noteikumu pārkāpšanu.

Kā liecina Valmieras domes deputātu apstiprinātais pašvaldības policijas štatu saraksts, pašvaldības policijā bez priekšnieka būs divi vecākie inspektori un 16 inspektori.

Jau ziņots, ka oktobrī Valmieras domes sēdē deputāti atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldības policijas izveidi, kas nozīmē vienas štata vietas izveidi pašvaldībā.

Policijas priekšnieka amatā darbu sācis bijušais Valsts policijas darbinieks Armands Miķelsons. Viņš bija viens no septiņiem kandidātiem, kas pieteicās šim amatam, un viens no sešiem, kurus pašvaldība aicināja uz pārrunām.

Miķelsons šā gada vasarā kā Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecākais inspektors devās izdienas pensijā pēc Valsts policijā nostrādāta 21 gada.

Darbinieki, kas veiks patruļas pilsētā, uz līguma pamata tiks piesaistīti no Valsts policijas darbinieku vidus.

Kopumā gadā pašvaldības policijas uzturēšana varētu izmaksāt līdz 100 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!