Foto: AFP/Scanpix

Valdībai pastiprināti jāstrādā, lai praktiski realizētu to, ko Latvija apņēmusies iestāšanās sarunās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), žurnālistiem trešdien pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents norādīja, ka tehniskā līmenī Latvijas pievienošanās OECD ir noslēgusies, tomēr gala lēmumus pieņems maijā. Latvijai ļoti strikti jāievēro savas apņemšanās, ko mūsu valsts pauda iestāšanās sarunās OECD, lai ar savu rīcību neradītu bažas tām organizācijas dalībniecēm, kas šaubās par mūsu kapacitāti, jo bažas var pārvērsties konkrētā balsojumā, kad jāpieņem pozitīvs vai negatīvs lēmums.

Īpaši uzmanība jāpievērš jautājumam par Valsts uzņēmumu padomju veidošanu atbilstoši OECD kritērijiem un finanšu tirgus nelegāli iegūto līdzekļu legalizācijas uzraudzībai. Jo OECD gaidīs praktisko ieviešanos un būtiski, lai ieviešot apņemšanās nekļūdītos.

"Mums vienmēr ir bijis vieglāk virzīties uz priekšu, kad mums ir kādi mērķi, jo tas mūs mobilizē darbam un mēs esam gatavi izdarīt varbūt tādus darbus, kuri gadiem netiek darīti. Valstij ir jābūt mērķiem, uz ko virzīties, tas mūs pašus iekšēji mobilizē," teica Vējonis.

Jau ziņots, ka esošo OECD dalībvalstu sarunas par Latvijas pievienošanos organizācijai un pievienošanās līguma parakstīšana varētu notikt šī gada maijā pēc OECD Padomes uzaicinājuma kļūt par organizācijas 35. pilntiesīgo dalībvalsti.

Trešdien Latvija saņēma pozitīvu atzinumu par Latvijas pievienošanās gatavību OECD no Korporatīvās pārvaldības komitejas, kas vērtēja Latvijas valsts īpašumā esošo uzņēmumu korporatīvās pārvaldības praksi un OECD sniegto rekomendāciju īstenošanas progresu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!