Foto: Renārs Koris/"Latvijas Valsts ceļi"

Plānojot brīvdienu braucienu, jāņem vērā būvdarbu dēļ daudzviet noteiktos satiksmes ierobežojumus, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

30 valsts ceļu posmos patlaban notiek būvdarbi un ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Autoceļa Ventspils-Kolka (P124) posmā no Ventspils līdz Liepenei ir septiņi luksoforu posmi, kā arī braukšanas ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 55 minūtes.

Autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) posmā no Umurgas līdz Iesalkājai trīs posmos satiksme tiek organizēta pa vienu joslu. Ieviests arī ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes. Autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Kangariem līdz Tīnūžiem ir pieci reversās kustības posmi un ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 40 minūtes.

Uz autoceļa Kandava-Saldus (P109) no Zemītes līdz Kapukrogam četros posmos satiksmi regulē ar luksoforu. Ātrums ierobežots līdz 50 km/h, un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 30-35 minūtes. Autoceļa Skrunda-Aizpute (P117) posmā aiz Kazdangas ir trīs luksoforu posmi, kā arī ātruma ierobežojums līdz 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir pusstunda.

Autoceļa Ilūkste (Virsaiši)-Bebrene-Birži (P72) posmā no Mazslatiem līdz Zasai ir trīs luksoforu posmi, kā arī ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posma šķērsošanai jāplāno 25 minūtes.

Satiksmei ir slēgts tilts pār Vēdzeles upi uz reģionālā autoceļa Tukums-Kuldīga (P121). Slēgto posmu var apbraukt pa autoceļiem Aizstrauši-Starpiņas (V1478) un Kandava-Saldus (P109), tam jāplāno 20 minūtes ceļā.

Autoceļa Smiltene-Valka (P24) posmā no Smiltenes līdz autoceļam Blome-Birzuļi-Palsmane (V243) trijos posmos satiksmi regulē ar luksoforu un ir ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

4.maijā gar Vidzemes (A2) un Valmieras (A3) šoseju notiks skrējinesoļojums Rīga-Valmiera. Starts paredzēts pusnaktī Berģos, un skrējiens noslēgsies ne vēlāk kā plkst.19 Valmierā. Satiksme netiks slēgta, dalībnieki skries pa ceļa nomali, ievērojot satiksmes noteikumus, bet pārvietošanās pa brauktuvi paredzēta tikai Valsts policijas pavadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!