Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams cūkgaļas plovs.

::recepte::

Cūkgaļu sagriež gabaliņos.

Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep.

Sīpolus sagriež gabaliņos.

Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

Sīpolus un burkānus pievieno gaļai. Samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini.

Pievieno garšvielas un sāli. Pārlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē.

Pieber rīsus un samaisa.

Pārlej ūdeni, tā, lai nosedz un vēl nedaudz.

Katlam uzliek vāku, nogriež uz pašu mazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 grīsi1 gab.ķiploks1 kgcūkgaļa sāls pipari garšvielas2 gab.burkāni2 gab.sīpoli

Sagatavošana

1

Cūkgaļu sagriež gabaliņos.

2

Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu strauji apcep.

3

Sīpolus sagriež gabaliņos.

4

Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

5

Sīpolus un burkānus pievieno gaļai. Samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli kļūst zeltaini.

6

Pievieno garšvielas un sāli. Pārlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē.

7

Pieber rīsus un samaisa.

8

Pārlej ūdeni, tā, lai nosedz un vēl nedaudz.

9

Katlam uzliek vāku, nogriež uz pašu mazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. Nemaisa!

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!