Foto: Dāvis Lejasmeiers

"Rīgas Zeļļi" ceturtdien Ventspilī svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas trešajā mačā.

"Rīgas Zeļļi" "Ventspili" pieveica ar 111:81 (32:11, 24:26, 24:20, 31:24), sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-1

Uzvaru viesi nodrošināja jau pirmajā ceturtdaļā. Lai gan viesi pēc Toma Skujas tālmetiena izvirzījās vadībā, ventspilnieki ar Išmaela El-Amina diviem gūtiem punktiem vienīgo reizi spēlē izvirzījās vadībā - 7:5. Uz to "Rīgas Zeļļi" atbildēja ar 25:0 izrāvienu, devītajā minūtē panākot 30:7 un šajā laikā Aizejam Osbornam gūstot 13 punktus.

Ozborns uzvarētāju rindās guva 30 punktus, Džordans Hanters, sakrāja 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas, pa 11 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Skuja, kurš sakrāja arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet desmit punkti Ričarda Daniela Vanaga kontā.

Mājiniekiem Artūrs Ausējs sakrāja 24 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet bez viņa tikai Toms Markuss Salnājs sakrāja ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, gūstot 12 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas.

Pirmajā pusfināla mačā izbraukumā ar 100:97 uzvaru svinēja "Rīgas Zeļļi", bet otrajā cīņā ar 103:82 viesos pārāki bija ventspilnieki.

Pusfināla ceturtais mačs paredzēts 4.maijā Rīgā, bet, ja būs nepieciešama sērijas piektā spēle, 6.maijā komandas tiksies Ventspilī.

"Ventspils" izslēgšanas turnīrā iesaistījās no pusfināla, bet "Rīgas Zeļļi" pirmajā kārtā ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā abas komandas apmainījās uzvarām savā laukumā (89:86 Rīgā un 100:92 Ventspilī).

Otrā pusfināla sērijā "VEF Rīga" ar 3-0 pārspēja "Liepāju" un 14.reizi sasniedza finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!