Foto: Privātais arhīvs

"Stiga RM" ir viens no vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem Latvijā. Tā īpašnieks un vadītājs Andris Ramoliņš sarunā ar "Delfi Bizness" atklāj, ka jau no 12 gadu vecuma vasaras pavadījis, strādājot fizisku darbu gateros, savukārt viņa ceļš biznesā sākās pēc 1. ģimnāzijas absolvēšanas, kad tika izvirzīts mērķis nopelnīt miljonu.

"Es esmu nedaudz traks, labā nozīmē," sevi raksturo uzņēmējs. 

2022. gadā SIA "Stiga RM" apgrozījums pārsniedza 69 miljonus eiro, bet peļņa – 20 miljonus eiro, liecina informācija "Lursoft". 

Andris stāsta, ka uzņēmuma budžetā patlaban iekļautas apjomīgas summas Ukrainas atbalstam. "Mums visiem kā komandai un katram darbiniekam ir izvirzīts mērķis – šogad strādāt par 5% vairāk un šo 5% peļņu pilnā apmērā ziedot Ukrainai," viņš saka. 

Savukārt nākamajā dienā pēc augusta postošās vētras uzņēmums ziedoja 10 tūkstošus eiro Jaunpils pils atjaunošanai. 

"Es gribētu, lai katrs uzņēmējs, kas strādā Latvijā, ar lielāko prieku maksātu nodokļus, savukārt katrs mūsu ierēdnis un sabiedriskā sektora pārstāvis ar lielu cieņu tos tērētu," uz jautājumu, kādu vēlas redzēt mūsu valsti pēc desmit gadiem, atbild "Stiga RM" īpašnieks. 

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties? 

Šobrīd nozarē runā par to, ka tirgos ir zināms cenu kritums, bet realitātē cenas ir augstākas, nekā tās bija, piemēram, 2020. gadā. Es saskatu, ka kokrūpniecības nozarē aizvadītie trīs gadi ir bijuši ļoti ienesīgi. Būtu svarīgi šo papildus nopelnīto naudu ieguldīt attīstībā – automatizācijā, digitalizācijā un augstas pievienotās vērtības produktu klāsta izstrādē. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!