Фото: Publicitātes foto
Kuģu remonta segmentā strādājošās "Netaman" grupas uzņēmumi ir atsākuši lielo transporta kuģu remonta pakalpojumu sniegšanu Rīgas ostā. Uzņēmums SIA "Netaman Ships Service" divos dokos Vecmīlgrāvī šodien spēj sniegt remonta pakalpojumus līdz 140 metrus gariem un 20 metrus platiem vidēja izmēra kuģiem, savukārt vēsturiskajā Rīgas Kuģubūvētavas teritorijā darbu uzsākušais SIA "Netaman Shipyard Riga" divos dokos nodrošina remonta pakalpojumus līdz pat 200 metrus gariem un 30 metrus platiem lielajiem kuģiem. Tiek plānots, ka pēc pilnas darbības jaudas sasniegšanas "Netaman" grupas uzņēmumi Rīgas ostā varēs pieņemt remontā līdz pat 80 kuģiem gadā.

Uzņēmuma SIA "Netaman Ships Service" attīstībā četru gadu laikā ir ieguldīts jau vairāk nekā viens miljons eiro un apjomīgi ieguldījumi tiek plānoti arī SIA "Netaman Shipyard Riga" attīstībā.

"Rīgas osta mums ir nozīmīga vieta kuģu remonta biznesam. Salīdzinot ar Tallinu, kur sākām savu darbību, Rīgas ostā ienāk daudz vairāk kravas kuģu. Mūsu klientiem – kuģu īpašniekiem – ir izdevīgi kuģi remontēt tur, kur tas jau atrodas kravu pārvadāšanas maršrutā, nevis speciāli sūtīt uz remonta vietu. Tāpēc daudzi klienti izvēlas kuģus remontēt Rīgā," stāsta "Netaman" grupas valdes loceklis Aleksejs Aleksandrovs.

Rīgas ostas kuģu remonta segmentā "Netaman" grupa strādā kopš 2018. gada. Pēc pagājušā gada datiem Rīgas ostā uz remontu ienāca kopā 88 kuģi un vairāk nekā puse no tiem tika remontēti "Netaman" uzņēmumos – "Netaman" grupa ir trešais lielākais darba devējs Rīgas ostā. Grupas uzņēmumi Rīgas ostā nodrošina mūsdienīgus un kvalitatīvus kuģu remonta pakalpojumus, vienlaikus paaugstinot ostas konkurētspēju un radot jaunas darba vietas. Kuģu remonts jau vēsturiski ir bijis svarīgs ikvienas ostas vizītkartē, bet īpaši nozīmīgs tas ir šodien, kad Rīgas osta attīstās par jaudīgu biznesa klasteri ar plaša spektra loģistiku, ražošanu un kuģu apkalpošanu.

Kā skaidro SIA "Netaman Ships Service" izpilddirektors Andrejs Roslovs: "Lielākais pieprasījums kuģu remontam ir tieši lielo kuģu segmentā, jo šajā Baltijas jūras reģionā pietrūkst piemērotu doku lielo kuģu remontam." Tādēļ "Netaman" grupas nākotnes plāni Rīgas ostā cieši saistīti ar SIA "Netaman Shipyard Riga" attīstību Rīgas Kuģubūvētavas teritorijā.

Uzņēmuma veiksmes pamatā ir prasmīgs menedžments un ilgtermiņa domāšana. "Uzskatu, ka biznesā svarīgi ir nekad neapstāties attīstībā, pastāvīgi domāt par izaugsmi un nākotnes perspektīvu. Tādēļ mēs nepārtraukti skatāmies uz jaunām biznesa iespējām, investējam uzņēmumu attīstībā, iegādājamies jaunus aktīvus, modernizējam ražotnes, pērkam mūsdienīgas iekārtas un uzlabojam darba apstākļus saviem darbiniekiem," turpina Aleksejs Aleksandrovs.

"Netaman" grupa ir dibināta 2004. gadā Igaunijā un pašreiz kuģu remontu veic vairāki tās uzņēmumi Rīgas un Tallinas ostās. Vienlaikus Rīgā darbojas arī "Netaman" grupas uzņēmumi "Netaman Safety", kas nodarbojas ar kuģu drošības iekārtu remontu un apkalpošanu, "Netaman Supply", kas iepērk detaļas un materiālus kuģu remontam, kā arī "Mangali Agency", kas sniedz aģentēšanas pakalpojumu kuģiem, kas ienāk uz remontu Rīgas ostā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !