Фото: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības policijas dienests – Eiropols – pirmo reizi ir nācis klajā ar ziņojumu, kurā padziļināti analizētas Eiropas bīstamāko noziedzīgo grupējumu darbības un sniegts to raksturojums. Saskaņā ar šo ziņojumu ES darbojas 821 noziedzīgais grupējums, kurā ir aptuveni 25 tūkstoši aktīvu dalībnieku. To vidū ir arī grupējumi no Baltijas valstīm. Latvija īpaši tiek izcelta kā valsts, kurā tiek ražotas un tirgotas sintētiskās narkotikas.

Eiropā darbojas arī noziedznieku tīkli ar galvenajām personām no Polijas. Šīs grupas apvieno 40 tautību pārstāvjus, tostarp imigrantus no Čehijas, Nīderlandes, Vācijas, Slovākijas un Ukrainas. To galvenās darbības jomas ir marihuānas, kokaīna un prekursoru (narkotisku vielu izejvielu) kontrabanda, tabakas kontrabanda un PVN krāpniecība. Tie darbojas galvenokārt Beļģijā, Vācijā, Nīderlandē, Polijā, Slovākijā, Spānijā un Apvienotajā Karalistē.

Austrumeiropas noziedzīgajiem tīkliem, kurus pārstāv Baltijas valstu (Igaunijas, Latvijas un Lietuvas) pilsoņi, ir ciešas

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !