Foto: Optibet Virslīga

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komisija par vienu mēnesi saīsinājusi "Liepājas" futbolistam Eduardam Tīdenbergam piespriesto diskvalifikāciju, informē LFF.

Martā LFF Ētikas komisijas par sarakstē ar Gvinejas izlases basketbolistu Šenonu Evansu izteiktajiem apvainojumiem uz trim mēnešiem no dalības visās LFF organizētajās sacensībās diskvalificēja Tīdenbergu.

Izskatot futbolista un kluba iesniegumus, komisija lēmusi samazināt futbolistam iepriekš piespriesto diskvalifikāciju par vienu mēnesi. Sākot no šī gada 8. maija Tīdenbergs atkal ir tiesīgs piedalīties LFF organizētās sacensībās.

Iepazīstoties ar futbolista papildu skaidrojumiem par paveikto, LFF Ētikas komiteja konstatēja, ka spēlētājs ir atzinis savu vainu, to nožēlo un ir jau izcietis gandrīz divus mēnešus no sev iepriekš piespriestā trīs mēnešu diskvalifikācijas.

Vienlaikus Ētikas komiteja atgādina, ka atkārtotu rasistisku izpausmju gadījumos draud bargākas sankcijas, ieskaitot arī mūža diskvalifikāciju.

Jau ziņots, ka ASV dzimušais Evanss februāra beigās sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" publicēja izgaistošo ziņu, kurā bija redzama Tīdenberga sarakste ar viņu. Tajā futbolists šīs izlases basketbolistus nodēvēja par vergiem un kaunināja viņus kā "totalizatoru valsts" pārstāvjus, kā arī novēlēja viņiem "sadegt ellē".

Vēlāk Tīdenbergs atvainojās par lietām, kas rakstītas no viņa profila, gan nenorādot, vai saraksti veicis viņš pats.

"Visi, kuri mani pazīst, zina, ka es cienu visas valstis un cilvēkus. Vairs neatkārtošu šīs sliktās lietas," bija teikts Tīdenberga paziņojumā.

Pussargs Tīdenbergs Latvijas izlasē ir aizvadījis vienu spēli.

Saspēles vadītājs Evanss spēlē Spānijas kluba Badalonas "Joventut" rindās un pārstāv Gvinejas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!