Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie noteikumi paredz, ka 2005./2006.mācību gads sāksies pirmajā septembrī un beigsies 31.maijā, bet pamatskolas skolniekus nepārcels nākamajā klasē, ja viņiem vairāk nekā trīs priekšmetos vērtējums būs zemāks par četrām ballēm.
Valsts sekretāru sanāksmē pieteiktais projekts paredz, ka mācību gads sāksies 2005.gada 1.septembrī. 1.–8.klases un 10.–11.klases izglītojamajiem mācību gads beigsies 2006.gada 31.maijā.

Eksāmenu kārtotājiem – 9.klašu skolniekiem mācības beigsies 2006.gada 19.maijā un mācību gads beidzas 9.jūnijā. Savukārt 12.klases skolniekiem mācību gads beigsies 16.jūnijā.

Mācību gada laikā bērniem būs četri brīvdienu periodi - rudens brīvdienas no 24.līdz 28.oktobrim, Ziemassvētku brīvdienas no 27.decembra līdz 9.janvārim, pavasara brīvdienas no 20.līdz 24.martam, kā arī vasaras brīvdienas no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Pirmās klases skolniekiem var piešķirt nedēļu garas papildu brīvdienas otrajā semestrī – par to būs jālemj pašai izglītības iestādei.

IZM arī sagatavoja noteikumus par skolnieku uzņemšanu un pārcelšanu nākamajā klasē. Lai pieteiktu bērnu mācību uzsākšanai, vecāki varēs ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 10.martam saņemt informāciju par pašvaldības plānoto skolnieku skaitu pašvaldības teritorijas skolās, pieteikuma iesniegšanas un izskatīšanas kārtību, kā arī termiņus bērnu pieteikšanai, ja pašvaldība tādus būs noteikusi.

Paredzēts, ka iesniegumu izskatīšana un lēmuma pieņemšana par bērna uzņemšanu notiks saskaņā ar iestādes dibinātāja noteiktu kārtību. Atteikuma gadījumā skolas direktoram būs jāsniedz argumentēta atbilde vecākiem, vienlaikus informējot arī pašvaldību, kas vecākiem sniegs informāciju par citu skolu brīvajām vietām.

Savukārt uzņemšanai 10.līdz 12.klasē skolas varēs rīkot iestājpārbaudījumus. Pārbaudījumu saturu un vērtēšanas kritērijus noteiks skolas direktora izveidota komisija.

Pamatskolas skolnieku nepārcels nākamajā klasē, ja viņam vairāk nekā trīs priekšmetos vērtējums būs zemāks par četrām ballēm. Savukārt vidusskolnieks netiks pārcelts, ja vērtējums zem četrām ballēm būs vairāk nekā divos priekšmetos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!