Foto: Shutterstock
Siltas pankūkas, baltmaize vai vienkārši karote garda ievārījuma ļaus lūpu kaktiņiem pacelties smaidā. Ne mazums svētdienu rīti ir kļuvuši baudāmāki tikai tāpēc, ka ledusskapī glabājas kripatiņa vasaras – gards ķiršu ievārījums. Recepti iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.

::recepte::

Nomazgātas ogas bez kauliņiem pārkaisa ar cukuru un atstāj uz vairākām stundām.

Radušos sīrupu kopā ar neizšķīdušo cukuru ber katlā un uzvāra.

Karstā sīrupā ber ogas, pievieno kanēļa standziņu un uz mazas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, ievārījumu noputojot.

Kad ievārījums uzvārījies, kanēļa standziņu izņem, lej ievārījumu sterilizētās burkās, uzskrūvē tām sterilizētus vāciņus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka.

Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

40Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgķirši1 kgcukurs1 kanēļa standziņa

Sagatavošana

1

Nomazgātas ogas bez kauliņiem pārkaisa ar cukuru un atstāj uz vairākām stundām.

2

Radušos sīrupu kopā ar neizšķīdušo cukuru ber katlā un uzvāra.

3

Karstā sīrupā ber ogas, pievieno kanēļa standziņu un uz mazas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, ievārījumu noputojot.

4

Kad ievārījums uzvārījies, kanēļa standziņu izņem, lej ievārījumu sterilizētās burkās, uzskrūvē tām sterilizētus vāciņus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka.

5

Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!