::recepte::
Nomazgātas ogas bez kauliņiem pārkaisa ar cukuru un atstāj uz vairākām stundām.
Radušos sīrupu kopā ar neizšķīdušo cukuru ber katlā un uzvāra.
Karstā sīrupā ber ogas, pievieno kanēļa standziņu un uz mazas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, ievārījumu noputojot.
Kad ievārījums uzvārījies, kanēļa standziņu izņem, lej ievārījumu sterilizētās burkās, uzskrūvē tām sterilizētus vāciņus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka.
Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Nomazgātas ogas bez kauliņiem pārkaisa ar cukuru un atstāj uz vairākām stundām.
Radušos sīrupu kopā ar neizšķīdušo cukuru ber katlā un uzvāra.
Karstā sīrupā ber ogas, pievieno kanēļa standziņu un uz mazas uguns vāra aptuveni 20 minūtes, ievārījumu noputojot.
Kad ievārījums uzvārījies, kanēļa standziņu izņem, lej ievārījumu sterilizētās burkās, uzskrūvē tām sterilizētus vāciņus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka.
Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.