Foto: Shutterstock

Trešdien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Šajā sezonā makšķerniekiem jāņem vērā jaunākās izmaiņas Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, kurus valdība pieņēma aprīlī.

Būtiskākais, kas jāņem vērā, ka turpmāk no piecām lomā paturamajām līdakām, tikai viena drīkstēs būt garāka par 75 centimetriem.

Joprojām spēkā ir norma, ka lomā drīkst paturēt līdakas, kas sasniegušas 50 centimetru garumu.

Līdzīga norma ir noteikta arī zandartiem. Lomā drīkst paturēt piecus zandartus, kas sasnieguši 45 centimetru garumu. Turklāt, tikai viens zandarts drīkstēs pārsniegt 75 centimetru garumu.

Makšķerniekiem jāņem vērā, ka līdz 15.maijam aizliegts lomā paturēt salates jeb meža vimbas, bet līdz 31.maijam - zandartus.

Šodien beidzas arī liegums makšķerēt vairākos kanālos un caurtecēs - Juglas kanālā, Loču kanālā, Mazo Baltezeru un Lielo Baltezeru savienojošā ūdenstecē, Alūksnes ezeru un Pārmetņa ezeru savienojošā ūdenstecē, Varkaļu kanālā, Mazo Nabas un Lielo Nabas ezeru savienojošā ūdenstecē, Nabas kanālā, Papes ezera kanālā, Tirdzniecības kanālā un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!