Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien sargāja Vankūveras "Canucks" vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas piektajā spēlē pret Nešvilas "Predators", tomēr viņam neizdevās palīdzēt komandai noslēgt sēriju.

Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) piekāpās "Predators" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot 3-2.

Šilovs aizvadīja savu otro maču Stenlija kausā, un viņš atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem. Vankūveras komandas galvenais treneris Riks Tokets pēc rīta treniņa nenosauca, kurš sargās vārtus, bet pirms spēles kļuva zināms, ka savu otro iespēju iegūs Šilovs.

Savukārt Bļugers šajā mačā uz laukuma pavadīja 13:49 minūtes, no kurām 3:25 minūtes nospēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Visi vārti šajā mačā tika gūti trešajā trešdaļā. Mača 44. minūtē Ņikita Zadorovs iegāja uzbrukuma zonā pa kreiso malu un izdarīja ļoti precīzu metienu gar pašu tālo vārtu stabu, izvirzot vadībā "Canucks". Četras minūtes vēlāk "Predators" spēlēja vairākumā. Pēc viena no metieniem Šilovs ripu apturēja vārtsarga laukumā un uzgūlās tai virsū. Cīņa turpinājās, "Predators" hokejists Romāns Josi uzslīdēja virsū vārtsargam no Latvijas, un ripa lēnām šķērsoja vārtu līniju. Šajā epizodē vārtu priekšā darbojās arī Bļugers.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Predators" pārņēma vadību, kad Aleksandrs Karjē izdarīja precīzu metienu no zilās līnijas. Šilovam bija nosegts skats, un viņš neredzēja ripas lidojuma virzienu. Mājinieki centās atspēlēties ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet šoreiz tas neizdevās.

"Canucks" nākamā iespēja noslēgt sēriju būs Nešvilā, kur abas komandas tiksies naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!