Фото: Mango

Trešdienas, 23. novembra, vakarā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī sirsnīgā atmosfērā tika sadalītas ikgadējās Spēlmaņu nakts balvas, bet pēc apbalvošanas ceremonijas aktieri un citi teātra dzīves darboņi svinības turpināja banketu zālē.

Pēc gandrīz trīs stundu garās balvu dalīšanas aktieri, režisori un citi ar teātra dzīvi saistītie cilvēki un viņu draugi un atbalstītāji devās uz teātra vestibilu, kur bija klāts pamatīgs svētku galds - pēc garās darba dienas viesiem bija iespēja mieloties ar gardiem pupiņu salātiem, dažādiem pīrāgiem un citām sātīgām uzkodām, kā arī iemalkot pa šņabja glāzītei, alum vai citam grādīgam dzērienam.

Protams, galveno varoņu lomā Spēlmaņu nakts ballītē iejutās balvas saņēmušie mākslinieki, bet arī viņu kolēģi īpaši neskuma, bet laiku vadīja, baudot cienastu un apspriežot dažādas ar teātra dzīvi saistītas un nesaistītas aktualitātes.

Īpaši aizrāvušies ar aktualitāšu iztirzāšanu bija Dailes teātra populārākie aktieri - Artūrs Skrastiņš un Ģirts Ķesteris -, kuri lielāko daļu vakara vadīja pie bāra letes, iesaistoties sarunās gan ar draugiem, gan kolēģiem.

Tāpat ballītē grozījās bijušais valsts pirmais pāris Valdis un Lilita Zatleri, kuri jau izsenis pazīstami kā lieli teātra mīļotāji, bijusī kultūras ministre Helēna Demakova un citi kultūrpolitikas pārstāvji.

Atšķirībā no citām Spēlmaņu nakts ballītēm šogad skatītāju mīlestību un atpazīstamību jau iemantojušie skatuves mākslinieki ballīti pameta visnotaļ laicīgi, jo nākamajā dienā turpinās mēģinājumi un izrādes, bet aktieru gods deju placī bija jāaizstāv topošajiem un jaunajiem teātra darboņiem, ko viņi arī atbildīgi darīja.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !