Foto: Publicitātes foto

Godam aizvadīts Latvijā pirmais Vīna pārgājiens, Līgatnē vienkopus pulcējot ap 500 līksmi noskaņotus cilvēkus, visi draudzīgi devās "vīna leiputrijas ceļā". Distances garumu varēja izvēlēties – vienam tie bija 13 kilometri, citam 23, bet visus vienoja pieturas punkti, kuros dalībnieki varēja veldzēties ar reibinošo dzērienu.

Pārgājiena idejiskais autors Valdis Vītoliņš saka: "Iedvesma pasākumam gūta no Francijā notiekošā "Medoc" vīna maratona. Mērķis bija radīt unikālu, festivāla cienīgu pieredzi Latvijā, kas apvieno aktīvo atpūtu ar dzīvesprieku un vīna baudīšanu."

Nokļūstot pārgājiena finišā, dalībniekus sagaidīja vīnzinis Jānis Kaļķis, daloties zināšanās par vīniem un laužot tautā pieņemtos stereotipus par dzērieniem. Bet tad raitais pārgājiena solis pārtapa plūstošā vīna jogas kustībā, kas sagatavoja vakara kulminācijai – kronēšanai un grupas "Mazais princis" mīlestības retrītam. Pasākuma noslēgumā ar skatītāju balsojumu tika kronēts vīna pārgājiena karalis un karaliene, kuri abi dāvanā saņēma vīna krājumus veselam mēnesim un citas pasākuma atbalstītāju balvas.

Organizatori no kompānijas "Rover" plāno Vīna pārgājienu ieviest par tradīciju Latvijas festivālu kalendārā un nākamajā gadā to atkārtot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!