Foto: Publicitātes foto

Igaunijas uzņēmums "Tallink" aizvadījis veiksmīgu pirmo ceturksni, kas parasti uzrādīja vājākos gada rezultātus, raksta "Delfi.ee".

Pozitīvo rezultātu uzņēmums guvis, pateicoties prāmja "Isabelle" pārdošanai.

"Pirmā ceturkšņa mērenā peļņa, kas tika sasniegta ārkārtīgi sarežģītos ekonomiskajos apstākļos, radusies no sekojošas kombinācijas – lieliem pūliņiem, mūsu pašreizējā biznesa modeļa, kurā daži no mūsu kuģiem joprojām tiek iznomāti un veiksmīgas kuģa "Isabelle" pārdošanas," sacījis "Tallink" grupas valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

"Tallink Grupp" kā organizācija ir rentablāka un efektīvāka nekā jebkad agrāk, un mūsu komanda pastāvīgi cenšas saglabāt efektivitāti. Ekonomiskā vide ir ļoti sarežģīta, eksports sarūk un patērētāju uzticība mūsu tirgiem ir zema. Priekšā ir daudzi izaicinājumi, ar kuriem jātiek galā katru dienu," saka Negene.

"Tallink Grupp" 1. ceturksnī pārvadāja 1,1 miljonu pasažieru, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt pārvadāto kravas vienību skaits samazinājās par 2,1%.

Arī "Tallink" pārdošanas ieņēmumi samazinājās par 6,3%, sasniedzot 160,4 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa bijusi 2,6 miljoni eiro, salīdzinot ar 5,4 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gada attiecīgajā ceturksnī.

"Tallink" gan nenorāda, par kādu cenu kuģis "Isabelle" pārdots, taču pārskats liecina, ka ceturkšņa laikā pārdots un norakstīts kuģis ar bilances vērtību 7,6 miljoni eiro. Taču uzņēmums saņēmis no pamatlīdzekļu pārdošanas 24,4 miljonus eiro.

Kuģis tika iegādāts 2013. gadā par 30 miljoniem eiro, un pirms pandēmijas kuģoja maršrutā Rīga-Stokholma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!