Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Galvenokārt eksportam strādājošā "Lindstrom Prodem" darba apģērbu ražotne Tukumā ir piemērs tam, kā tehnoloģijas spēj atvieglot darbu cilvēkam. Ap 60% no visiem procesiem ražotnē jau šobrīd ir automatizēti. Arī uzņēmuma nodrošinātajā paklāju apkopē Piņķos iekārtas lieliski visu paveic pašas.

"Lindstrom" darbību Latvijā sāka pirms teju 30 gadiem – 1995. gadā, uzņēmumiem piedāvājot jaunu pieeju – darba apģērbu nomāt, nevis pirkt. 2017. gadā Tukumā tika atklāta darba apģērbu ražotne "Lindstrom Prodem" ("Prodem"), kuras galvenais uzdevums ir saražot produkciju mātesuzņēmuma vajadzībām, tāpēc lielākā daļa tiek eksportēta. "Prodem" nozīmē "production on demand" jeb ražošana pēc pieprasījuma, kas prasa mazu apjomu izpildi ļoti īsā laikā.

"Delfi Bizness" bija iespēja paviesoties ne vien modernajā ražotnē, bet arī "Lindstrom" servisa centrā Piņķos, kur norisinās visi ar darba apģērba tīrīšanu saistītie procesi. Jāatzīst – te gan roboti vēl nav ienākuši.

Savukārt iznomāto paklāju apkopē, kas ir vēl viens uzņēmuma darbības novirziens Latvijā, teju visu paveic iekārtas.

Procesu automatizācija uzņēmumam nodrošina efektivitāti un ļauj sasniegt "zaļāka" biznesa mērķus. Piemēram, apģērbu piegrieztnes izgriež roboti, aprēķinot, kā izmantot audumu tā, lai radītu maksimāli maz tekstila pārpalikumu.

Vieglāk un izdevīgāk

"Lindstrom" globālo piegādātāju vadības direktore (līdz 1. maijam – "Prodem" direktore) Inga Jākola stāsta, ka jau kopš pašiem Tukuma ražotnes pirmsākumiem daļa ražošanas procesu bijusi automatizēta, bet šis process turpinās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!