Foto: Publicitātes foto
SIA "YIT Latvija" (YIT) ekspluatācijā nodevusi mājokļu projekta "Mārpagalmi" 1.kārtu vienā no Rīgas pieprasītākajām apkaimēm – Āgenskalnā. Gandrīz 70% dzīvokļu tajā jau ir pārdoti vai rezervēti, ziņo kompānija.

"Mārpagalmu" pirmajā kārtā ir tapis 101 dzīvoklis platībā no 30.1 m2 līdz 87.2 m2. Katram mājoklim ir balkons vai terase. Standarta klases dzīvokļiem ir kompaktāks plānojums un izmantoti gatavie vannas istabas moduļi, kā arī to īpašnieki var iegādāties virszemes autostāvvietas. Savukārt komforta klasē dzīvokļu plānojumi ir plašāki un izmantoti arī nedaudz atšķirīgi apdares materiāli, kā arī autostāvvietas iegāde ir iespējama gan virszemē, gan pazemē. Tāpat ir iespēja iegādāties personīgās noliktavas telpas. Dažiem divu istabu dzīvokļiem ir jau iebūvēta virtuves iekārta ar sadzīves tehniku. Šobrīd cenas brīvajiem dzīvokļiem ir robežās no 85 līdz 234,7 tūkstošiem eiro.

Uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi, kuru saražotā enerģija tiks izmantota koplietošanas patēriņa vajadzībām.

Viens no projekta centrālajiem elementiem ir tā pagalms un zaļā zona. Teritorijā paredzēta gājēju un velo kustības prioritāte. Līdz ar 1. ēkas nodošanu ekspluatācijā, pabeigta arī plašāka labiekārtota teritorija ap dīķi, ziņo YIT.

"Pagājušā gada rudenī sākta dzīvokļu rezervācija un šobrīd iegādei pieejami tikai 30% no tiem. Ņemot vērā šī brīža tendences nekustamo īpašumu tirgū, kad pircēju vidū dominē zināma piesardzība, ko ietekmē hipotekāro kredītu sadārdzināšanās, dzīvokļu rezervācijas rādītāji aizvien ir ļoti augsti," komentē SIA "YIT Latvija" valdes loceklis Andris Božē. Viņš piebilst, ka līdz šim Āgenskalnā bijuši nelieli jaunie projekti vai senāku ēku renovācijas, attiecīgi - visai ierobežots piedāvājums.

Foto: Publicitātes foto

Jāpiebilst, ka tas noteikti palielināsies. 2023. gadā jau sākta "Mārpagalmi" 2. kārtas būvniecība, ekspluatācijā namu paredzēts nodot 2025.gadā. Tajā būs pieejami 123 dzīvokļi. Kopumā "Mārpagalmi" projekta ietvaros paredzētas sešas kārtas, jaunajā kvartālā piedāvājot ap 600 dzīvokļiem.

"YIT" ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem un pilsētvides attīstītājiem. Uzņēmuma apgrozījums 2022. gadā sasniedza 2.4 miljardus eiro. "YIT Corporation" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" Helsinki biržā. SIA "YIT Latvija" 100% pieder Somijas "YIT Suomi" Oy; tās apgrozījums 2022.gadā sasniedza 39,1 miljonu eiro, uzņēmums strādājis ar 4,8 miljonus eiro lielu peļņu, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!