Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latviešu mūzikas grupa "Pienvedēja piedzīvojumi" dibināta 1994. gadā Sabilē. Nu jau gandrīz 30 gadu tajā nemainīgi spēlē Māris Žigats (vokāls, bass), Aldis Lunde (ģitāra) un Pēteris Lunde (sitamie instrumenti). 20. gadsimta 90. gados bija ļoti daudz ļoti labu grupu, sarunā stāsta Žigats, no kurām līdz mūsdienām ir saglabājušās kādas divas trīs. "Tas bija ierakstīts lielajā likteņa grāmatā," uzskata Žigats, "jo iemesli saplēsties jau ir katru dienu!"

Sarunā par spēju veiksmīgi muzicēt daudzu gadu garumā, koncertiem, pārdzīvoto Covid-19 laiku un mūzikas industrijas procesiem grupas dalībnieki Māris Žigats un Aldis Lunde viens otru papildina tik harmoniski, ka reizēm pat pabeidz viens otra teikumus. Grupas bundzinieks Pēteris Lunde sarunai nevarēja pievienoties, jo tobrīd atradās bungu skolā Vācijā.

23. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks pirmizrāde dokumentālai filmai par "Pienvedēja piedzīvojumiem", kas tapusi piecu gadu laikā. "Šajā filmā esam aktieri, kas tēlo paši sevi," stāsta Žigats. Režisors gribējis parādīt Latvijai stāstu par trīs puišiem, kas nenāk no lielpilsētas un pašu spēkiem gūst panākumus ar ilgu un mērķtiecīgu darbu.

Kāzu jubilejās laulātiem pāriem mēdz jautāt, kāds ir ilgas un saticīgas kopdzīves noslēpums. Man šķiet, ka līdzīgu jautājumu var uzdot arī mūzikas grupām, kas vienā sastāvā kopā spēlē nu jau vairākas desmitgades.

Aldis: Nav nekāda noslēpuma, to ļoti labi zina visi...

Māris: Kas ir laulāti ilgus gadus!

Aldis: Domāju, mūsu gadījumā tā vienkārši bija paredzēts, ka mēs tik ilgi noturēsimies kopā un spēlēsim vienā sastāvā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!