Foto: Kadrs no video

Kam pieder pēdiņa Jelgavas novada eksmēra Madara Lasmaņa bēdīgi slavenajā video? Šis jautājums jau vairākas nedēļas nomoka tos, kuri īsti netic paša politiķa teiktajam, ka tā pieder viņa likumīgajai sievai Agnesei. Eļļu ugunī piemetis odiozais bijušais advokāts Aldis Gobzems, par pēdas īpašnieci nosaucot Jelgavas pusē zināmu uzņēmēju Unu Auziņu. Auziņa vērsusies policijā ar iesniegumu par nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu plašsaziņas līdzekļos, raksta dzīvesstila prese.

Kā zināms, peripetijas ap Madaru Lasmani Jelgavas novada domē vainagojās ar viņa aiziešanu no augstā amata, taču tas nav mazinājis intrigas ap pikanto video, kas martā pāršalca sociālos tīklus. Tajā Lasmanis bija redzams attālinātās sēdes laikā, amzierējoties ar kādu dāmu. Pats Lasmanis toreiz sarunā ar "Delfi" apgalvoja, ka neko neatļautu nav darījis, jo sieviete viņa automašīnā bijusi paša sieva. Par pārējo katrs varot spriest pēc savas samaitātības pakāpes, piemetināja viņš.

Vēlāk izskanēja runas, ka pēdas īpašniece patiesībā esot kāda novada domes darbiniece – šādu versiju 26. martā atspoguļoja izdevums "Kas Jauns", atsaucoties uz saviem avotiem pašvaldībā.

Bet pagājušajā nedēļā ekpolitiķis Aldis Gobzems savā baumu lapā lēsa, ka pēda piederot apbedīšanas biroja "Likteņsvece" īpašniecei Unai Auziņai. Pati Auziņa, "Delfi" uzrunāta, šīs spekulācijas nekomentēja vispār.

Kā šonedēļ raksta gan "Kas Jauns", gan "Privātā Dzīve" Auziņa tagad vērsusies Valsts policijā par "draudu izteikšanu un nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu masu saziņas līdzekļos". Patlaban notiekot pārbaude, tāpēc uzņēmēja no komentāriem izvairās.

Taču "Kas Jauns" viņa pastāstījusi, ka ir ierauta skandālā, ar kuru viņai, četru bērnu mātei, neesot nekāda sakara. Viņa pieļauj, ka publikācija tikusi pasūtīta un to izdarījis kāds nelabvēlis saistībā ar konkurenci apbedīšanas biznesā. Auziņa jau 25 gadus veiksmīgi rosās apbedīšanas rūpalā Jelgavas pusē.

"Privātā Dzīve" savukārt vēsta, ka Auziņa un Lasmanis ir no viena politiskā spēka – "Latvijas attīstībai". Abi ir pazīstami. "Man tagad nav nekādas saistības ar politiku, esmu privātā biznesā. Man nav mērķa iet politikā, līdz ar to nevienam amatu nost arī neņemšu un nevienu neapdraudu. Bet ir skauģi, nelabvēļi, konkurenti, kuri gatavi izmantot jebko. Es zinu, kura persona varētu būt tā, kas izgudroja šos melus," izdevumam skaidro uzņēmēja.

Pats Lasmanis paudis nožēlu, ka viņam pazīstamā Una ierauta šajā skandālā, jo viņai ar to neesot nekāda sakara. "Esam pazīstami, bet mūsu attiecības nav tādas, kādas tās tagad tiek aprakstītas," žurnālam sacījis Lasmanis. Politiķa sieva Agnese joprojām atteikusies komentēt bēdīgi slaveno video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!