UEFA Čempionu līgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Milānas "Inter" savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Maskavas CSKA vienību

Milānas "San Siro" stadionā spēles pirmais puslaiks pagāja vienveidīgā futbolā, jo abas komandas pārsvarā spēlēja laukuma vidusdaļā un nevienai no tām nebija reāla iespēja gūt vārtus jau mača sākumā.

Pirmajā puslaikā vērā ņemami bija tikai divi momenti - brīdinājumi CSKA spēlētājiem Milošam Krasičam un Jevgeņijam Aldoņiam - šiem futbolistiem brīdinājumu dēļ būs jāizlaiž abu komandu atbildes spēle Maskavā.

Mača pirmajās 45.minūtēs izcelt varēja "Inter" pussarga Veslija Snaidera aktivitāti, jo tieši viņam bija laba iespēja atklāt mača rezultātu, taču pussarga reids pa laukuma labo malu beidzās ar sitienu garām CSKA vārtsarga Igora Akinfejeva sargātajiem vārtiem.

Pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 0:0.

Spēles otrais puslaiks sākās diametrāli pretēji pirmajam - ar aktīvu darbību uzbrukumā izcēlās "Inter" komanda. Jau puslaika sākumā viens pret vienu ar Akinfejevu nokļuva Dejans Stankovičs, taču viņš nespēja veiksmīgi apstrādāt partnera piespēli, un pirmais pie bumbas bija CSKA vārtsargs.

Mača turpinājumā laukumā sāka saimniekot tā saimnieki "Inter" futbolisti - bīstamu pretuzbrukumu ar tālu piespēli iesāka zili - melno aizsargs Valters Samuels, to uztvēra Estebans Kambiaso piespēlējot to Eto, taču kamerūniešu uzbrucēja sitienu atvairīja Akinfejevs.

CSKA turpināja centienus ielauzties pretinieku soda laukumā vai tā tuvumā un izveidot kādu momentu - viņiem tas neizdevās.

Veslijs Sneiders eleganti apspēlēja CSKA aizsargus un ar precīzu piespēli sitiena pozīcijā izvirzīja Diego Milito. Uzbrucējs, apspēlējot savu pretspēlētāju, ar otro pieskārienu raidīja bumu Akinfejeva sargāto vārtu kreisajā apakšējā stūrī, Akinfejevs pat nepakustējās - spēles 65.minūtē rezultāts kļust 1:0 "Inter" labā.

Sešas minūtes vēlāk Gorans Pandevs varēja panākt 2:0, taču pēc viņa sitiena bumbu no tukšiem vārtiem izvilka CSKA aizsargs Vasīlijs Berezuckis.

Turpinājumā abas komandas spēli vairāk novirzīja uz laukuma vidusdaļu.

Desmit minūtes pirms spēles beigām CSKA aizsargs Sergejs Ignaševics varēja panākt neizšķirtu, taču viņa sitienu pēc veiksmīgas stūra sitiena izspēles atvairīja "Inter" vārtsargs Hulio Sesars.

Samazināt CSKA cerības uz iekļūšanu pusfinālā mača 85.minūtē varēja Estebans Kambiaso un Dejans Stankovičs, bet Akinfejevs tika galā ar abu spēlētāju sitieniem. Vispirms Kabiaso centās pārspēt vārtsargu no 18 metriem - neizdevās, vārtsargs bumbu atsita, un tā nonāca pie Stankoviča, kurš centās pārspēt vārtsargu jau no tuvākas distances, taču arī šoreiz Akinfejevs bija uzdevumu augstumos.

Mača galvenā tiesneša Hovarda Veba pieliktajā kompensācijas laikā vārti netika gūti, un spēle noslēdzās ar minimālu "Inter" uzvaru 1:0, atbildes spēle pēc nedēļas Maskavā.

Komandu sastāvi:

Inter: Hulio Sesars - Havjers Dzaneti, Samuels, Materaci, Maikons - Kambiaso, Stankovičs, Pandevs ('90+4 Mariga), Snejders, Eto - Milito.

CSKA: Akinfejves - Šeņņikovs, Ignaševičs, A.Berezuckis, V.Berezuckis - Šemberas, Aldoņins ('76 Rahimičs), Mamajevs ('73 Marks Gonsales), Honda ('70 Dzagojevs), Krasičs - Necids.

Brīdinājumi: Materaci ("Inter"), Krasičs, Aldoņins (abi CSKA)

Galvenais tiesnesis: Hovards Vībs (Anglija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!