Foto: F64
„Es nevaru piedot medijiem un žurnālistiem, ka viņi atbalsta negodīgu valsts pārvaldi. Šie žurnālisti, redaktori „jāvelk ārā” pa vienam, jāsauc vārdā,” intervijā žurnālam „Ir” stāsta pazīstamā dzejniece un „Likteņdārza” pasākuma dalībniece Māra Zālīte.

Mediji nav ceturtā, bet galvenā vara valstī, jo informācijas laikmetā tiem ir vara par cilvēka apziņu, intervijā žurnālam skaidro Zālīte. Pēc viņas domām, jāpārtrauc iespēja bagātiem cilvēkiem un grupējumiem kontrolēt televīziju un avīzes. Tas jāparedz likumdošanā. „Kam tad pieder tie mediji, kuri ziņo - oligarhi nav Latvijas problēma?" jautā dzejniece un pati atbild: „Pašiem oligarhiem!"

Zālīte uzskata, ka šie angažētie mediji mēģina iesmērēt sabiedrībai tēzi „ne jau oligarhi vainīgi, mēs katrs!" Šādu pieeju dzejniece sauc par „bildes saduļķošanu - kā ar slapju roku izsmērēt akvareli, lai neko nevar saprast".

„Mums ir ļoti maz neatkarīgu mediju. Kad lasām „Neatkarīgo Rīta Avīzi", esam pavisam citā realitātē, ne šajā valstī, kad lasām „Dienu", vispār neko nesaprotam, uz ko tas viss iet. Sabiedrību mediji sašķēluši dažādās kompetences grupās. Nupat Latvijas televīzijā rādīja ziņģu festivālu Ventspilī, Guntis Skrastiņš, to vadot, tik bezgaumīgi izturējās," saskumusi ir Zālīte, uzskatot, ka aktierim Skrastiņam glaimot Ventspils mēram Aivaram Lembergam liek personīgais komforts, un kauna sajūtu „kaut kā ierok kā suns kaulu zemē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!