Foto: Shutterstock
Ļoti viegli salāti ar āboliem, Vidusjūras valstīs iecienīto fenheli un kūpināta laša gabaliņiem. Nelielu asumu salātiem piešķirs kaperi, bet svaigu aromātu – zaļumi.

::recepte::

Fenheļa galviņas un ābolus sagriež ļoti smalkās šķēlītēs un saber salātu bļodā. Pieber kaperus un sakapātos pētersīļus vai dilles (var iztikt bez).

Pēc tam pārlej salātus ar olīveļļu un pusi sulas, kas izspiesta no citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Salātus apmaisa.

Salātus kārto uz šķīvjiem. Virsū liek saplucinātu kūpināto lasi un apslaksta ar atlikušo citronu sulu.

15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkūpināts lasis3 fenheļa galviņas3 lieli āboli ĒKkaperi3 ĒKsakapāti pētersīļi vai dilles1 citrona sula5 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Fenheļa galviņas un ābolus sagriež ļoti smalkās šķēlītēs un saber salātu bļodā. Pieber kaperus un sakapātos pētersīļus vai dilles (var iztikt bez).

2

Pēc tam pārlej salātus ar olīveļļu un pusi sulas, kas izspiesta no citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Salātus apmaisa.

3

Salātus kārto uz šķīvjiem. Virsū liek saplucinātu kūpināto lasi un apslaksta ar atlikušo citronu sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!