Фото: FIBA
Vairākas Īrijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas grasās boikotēt februārī Rīgā gaidāmo 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Izraēlu.

Kā norāda Īrijas medijs "The Irish Times", aptuveni piecas basketbolistes negrasās doties uz Latvijas galvaspilsētu - iemesls esot Izraēlas Aizsardzības spēku nogalinātie palestīniešu civiliedzīvotāji Gazas joslā. Spēlētājas arī izteikušas bažas par savu drošību, ja viņas dosies uz Rīgu.

Īrijas un Izraēlas spēlei oriģināli vajadzēja notikt 9. novembrī Telavivā, kam trīs dienas vēlāk sekotu izraēliešu viesošanās Rīgā cīņai ar Latviju. Tomēr pēc 7. oktobrī veiktā palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" iebrukuma Izraēlā un pēc tam sekojošas atbildes Gazā spēles tika pārceltas uz Rīgu februārī. Īrijas un Izraēlas divcīņai jānotiek 8. februārī, bet Latvija cīņu pret Izraēlu izspēlēs 11. februārī.

Īrija ir gatava izpildīt saistības un aizvadīt maču pret Izraēlu, pretējā gadījumā tiktu saņemts tehniskais zaudējums un 80 000 eiro sods. Savukārt kvalifikācijas turpinājumā atteikšanās uzņemt Izraēlu nozīmētu 100 000 eiro sodu un izslēgšanu no atlases, kā arī diskvalifikāciju no nākamo gadu turnīriem.

"The Irish Times" ziņo, ka vairākas Īrijas izlases basketbolistes ir vīlušās par federācijas darbību. Tā aktīvi atbalstījusi boikotu pret Krieviju un Baltkrieviju, kamēr pret Izraēlu neesot tik konkrētas nostājas.

Izraēla šajā atlases ciklā vēl nav aizvadījusi nevienu spēli, kamēr E grupā uzvaras abos mačos ir Francijai, kamēr Latvija un Īrija iekrājušas pa zaudējumam.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !