Фото: LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savas prezidentūras trešajā nedēļā paviesojies pie Armanda Tripāna interneta raidījumā "Rezervēts", kur cita starpā komentēja arī savas sajūtas, ikdienu pavadot apsardzes pavadībā. Rinkēvičs joprojām cenšas dzīvot parasta pilsoņa ikdienu, taču tauta nez vai varēs ar viņu sadzert, piemēram, alu.

Prezidents intervijā slavē savas apsardzes profesionalitāti, kas spējot pielāgoties "katrai klienta vēlmei".

"Man tā vēlme ir doties kaut kur ārā, padzert kafiju, papusdienot... Viņi pielāgojas," saka Rinkēvičs, kurš 8. jūlijā kļuva par Latvijas prezidentu. Līdz šim viņš nav piedzīvojis nevienu situāciju, ka kāds svešinieks, kurš vēlas nofotografēties ar Rinkēviču vai parunāties, būtu atraidīts.

"Es savukārt apsolu, ka nekur netaisos mukt, ka nemetīšos brīvsolī pāri Jūrmalas rezidences žogam," par sadzīvošanu ar pastiprinātu apsardzi saka viņš.

Politiķis precizē, ka nekad nav postulējis vēlmi būt "tautas prezidentam" vai "mīlētam prezidentam".

"Es cenšos, lai cilvēkiem būtu iespēja pienākt klāt, pajautāt kādu jautājumu. Pamatā šobrīd vairāk ir vēlme uztaisīt kādu selfiju, uzaicināt uz kādu pasākumu... Bet tas ir tikai prezidentūras sākums, kad vēl ir lielās cerības, vēl nav dusmu. Kā tas mainīsies, tas lielā mērā būs atkarīgs no manis," saka Rinkēvičs.

Tā kā Rinkēvičs radījis iespaidu, ka vēlas būt tautai tuvs, Tripāns viņam vaicāja, kur tad tauta varētu ar viņu kopā iedzert? "Šis prezidents aliņu īpaši nedzer, šis prezidents vairāk dzer kafiju! Un tādas iespējas ir pietiekami daudz!"

Tāpat viņš jau paguvis novērot cilvēkos izbrīnu, ka Rinkēvičs nepārvietojas ar desmit policijas mašīnām priekšā, ka netiek slēgtas ielas viņa reģionālo vizīšu laikā. Viņaprāt, pārspīlēti drošības pasākumi nav nepieciešami un arī turpmāk cilvēki ar prezidentu droši varēs kopā nofotografēties.

Pilns intervijas video:

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !