Foto: Unsplash, publicitātes foto
Divus gadus pēc darbības uzsākšanas slēgti visi Latvijā esošie "Neste" pašapkalpošanās veikali "Easy Deli". Par 220 miljoniem eiro investoriem tiek piedāvāts iegādāties vienu no lielākajiem daudzfunkcionālajiem kompleksiem Baltijas valstīs – "Zunda Towers". Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam virza Baibu Šmiti-Roķi.

Šos un citus notikumus aizvadītajā nedēļā "Delfi Bizness" apkopojis un piedāvā lasītājiem.

Tirgus nav gatavs. Latvijā slēgti visi 'Neste' pašapkalpošanās veikali 'Easy Deli'

Foto: LETA

Divus gadus pēc darbības uzsākšanas slēgti visi Latvijā esošie "Neste" pašapkalpošanās veikali "Easy Deli", "Delfi Bizness" pastāstīja SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

Lasīt vairāk

Meklē pircēju 'Zunda Towers' augstceltnēm Pārdaugavā

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Par 220 miljoniem eiro investoriem tiek piedāvāts iegādāties vienu no lielākajiem daudzfunkcionālajiem kompleksiem Baltijas valstīs – "Zunda Towers", izriet no sludinājuma, kuru publicējusi starptautiskā nekustamā īpašuma kompānija "Sotheby's International Realty".

Lasīt vairāk

Latvijas būvniecības milzi 'UPB' gatavo pārdošanas darījumam, apliecina Pīlēns

Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

"Viss ir ceļā," par savu AS "UPB" daļu pārdošanu "Delfi Bizness" saka uzņēmējs Uldis Pīlēns. Šobrīd norisinās uzņēmuma novērtēšana, un pēc tam varētu sākties aktīvs Pīlēnam piederošo trešdaļas akciju pārdošanas process.

Lasīt vairāk

'Rīgas piena kombināts' un 'Valmieras piens' īpašnieka 'Food Union Europe' akcijas iegādājies investīciju fonds

Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais alternatīvo investīciju uzņēmums "PAG Private Equity" panācis vienošanos par vairākuma akciju daļu iegādāšanos uzņēmumā "Food Union Europe", kas ir nozīmīgs svaigu piena produktu, saldējuma un citu saldētu produktu piegādātājs sešās Eiropas valstīs, kā arī Latvijā bāzēto uzņēmumu "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Premia FFL" holdingkompānija, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk

Inflācija turpina bremzēties

Foto: Shutterstock

2023. gada decembrī, salīdzinot ar 2022. gada decembri, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,6%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lasīt vairāk

Zināmas 35 miljonus eiro vērtās Hanzas ielas 'sirds' aprises; plāno sākt būvniecību

Foto: Publicitātes attēls

Gadiem ierasto ainu – palielu skraju zemes pleķi līdzās "Skonto" stadionam – jau drīz nomainīs pilnīgi cits skats – Hanzas ielā Rīgā vietējā kapitāla nekustamā īpašuma attīstītājs "LNK Properties" īstenos savu līdz šim lielāko mājokļu projektu "Heart of Hansa".

Lasīt vairāk

VID ģenerāldirektores amatam virza Baibu Šmiti-Roķi

Foto: LETA

Pēc Valsts kancelejas komisijas veiktās atlases, papildus konsultējoties ar sociālajiem un sadarbības partneriem, finanšu ministrs Arvils Ašeradens apstiprināšanai valdībā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam virza Baibu Šmiti-Roķi. Viņai ir ilggadēja pieredze nodokļu administrēšanas jomā, informē Finanšu ministrija.

Lasīt vairāk

'Melnā piektdiena skaudībā nobālēs' – 'Lidl' Latvijā rīkos īpašu 'noliktavas izpārdošanu'

Foto: DELFI

Ieviešot Latvijā tradīciju, kas citās "Lidl" darbības valstīs jau ieguvusi popularitāti, no 15. janvāra uzņēmums rīkos pirmo "noliktavas izpārdošanu" kurā piedāvās visdažādākās nepārtikas preces – apģērbus lieliem un maziem, virtuves rīkus un noderīgus DIY dārza un remonta darbu instrumentus, informē kompānijas pārstāvji.

Lasīt vairāk

Kas citam ļaunu vēl... Spekulanti zaudējuši miljardus, cerot, ka 'Teslas' vērtība ruks

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nopelnīt naudu finanšu tirgos var dažādi. Piesardzīgie cenšas izvēlēties labu, augošu uzņēmumu akcijas ar domu, ka pēc pieciem vai desmit gadiem tās varēs pārdot par pieklājīgu summu. Savukārt risku mīlošie mēdz spekulēt, cerot uz īstermiņa cenu svārstībām, – šorīt nopirki, vakarā pārdevi.

Daļa liek cerības uz uzņēmuma akciju vērtības krišanu. Analītiķu aprēķini liecina, kā pērn ASV tirgū spekulējošie zaudēja teju 200 miljardus, cerot, ka tādu kompāniju kā "Tesla", "Nvidia" akciju vērtība kritīsies.

Lasīt vairāk

Andrejsalas attīstībai piesaista investoru no AAE, sola ieguldīt trīs miljardus eiro

Foto: Publicitātes attēls

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis un Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmējs un nekustamo īpašumu attīstītāja kompānijas "Eagle Hills" vadītājs Mohameds Ali Alabbars (Mohamed Ali Alabbar) nule kā ir parakstījuši sadarbības memorandu, apliecinot abu pušu nodomu attīstīt Andrejsalas apkaimes teritoriju, 15 gadu laikā ieguldot vairāk nekā trīs miljardus eiro.

Lasīt vairāk

'Boeing' likstas turpinās. Pieaug bažas saistībā ar kompānijas lidmašīnu negadījumiem

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dramatiskā situācija lidmašīnas "Boeing 737 MAX 9" reisā, kad tai lidojumā tika izrauta daļa fizelāžas, devusi kārtējo sitienu lidmašīnu ražotāja "Boeing" reputācijai, raksta ārvalstu mediji. Uzņēmuma lidmašīnas pēdējo dažu gadu laikā piedzīvojušas traģiskas katastrofas, un likās, ka kompānija pamazām nostājas uz kājām.

Lasīt vairāk

LTAB saņēmis pieteikumu divu miljonu izmaksai no OCTA Garantijas fonda

Foto: Shutterstock

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) kopš pērnā gada vidus ir sācis saņemt dokumentus no Nīderlandes Zaļās kartes biroja par ceļu satiksmes negadījumu (CSN), kas izraisīts ar Latvijā reģistrētu vieglo transportlīdzekli, kura īpašnieks nebija iegādājies OCTA, informē LTAB.

Lasīt vairāk

Uzbrukumi kuģiem Sarkanajā jūrā: vai ietekmi jutīsim arī Latvijā?

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jūras kravu pārvadājumu uzņēmumi ir spiesti izvairīties no Sarkanās jūras tur notikušo uzbrukumu dēļ, kuros tiek vainoti Jemenas hutiešu nemiernieki, un pārorientē kuģu braucienus apkārt Āfrikai. Tas nozīmē, ka pārvadājumi ar kuģiem no Āzijas uz Eiropu kļūst krietni ilgāki un, protams, dārgāki.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!